Városlista
2024. március 3, vasárnap - Kornélia

Hírek

2013. Szeptember 20. 12:22, péntek | Helyi
Forrás: Pápai Rendőrkapitányág

Fémárugyártó-üzem telephelyéről loptak hulladékvasat

Fémárugyártó-üzem telephelyéről loptak hulladékvasat

A munkáltatója tehergépkocsijával érkezett a helyszínre az a férfi, aki az üzem munkatársával együttműködve tulajdonított el egy tonna vasanyagot.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a veszprémi 31 éves F. György a munkáltatója tulajdonát képező tehergépkocsival érkezett 2013. szeptember 17-én a csóti cég telephelyére, ahol az ott dolgozó N. Gábor 26 éves bébi lakossal együtt a járműre felpakoltak két tároló kalodát és 1000 kilogramm zárt szelvény hulladék vasat. F. György a rakománnyal a teherbejárati kapu nyitott sorompóján megállás nélkül hajtott ki, így az ismeretlen sofőr távozását a biztonsági őr nem tudta megakadályozni.
Az ügyvezető igazgató feljelentése alapján a helyi körzeti megbízottak, Fűzfa László r. törzszászlós, Rák Szilárd r. zászlós, továbbá járőrtársuk Radics Roland r. őrmester forrónyomon kezdték meg az elkövetők felderítését. A biztonsági kamera felvételeinek megtekintését követően és az elvégzett adatgyűjtés eredményeként látókörükbe került két személy, akiket néhány óra elteltével a nyomozók gyanúsítottként hallgattak ki.
F. György – vallomása szerint – a vasanyagot azzal a céllal vitte el, hogy azt a későbbiekben értékesítse. Szándékuk szerint a társtettesek a kapott pénzt felezték volna, ám az eladást a körzeti megbízottak gyors intézkedése meghiúsította. A lopott vasat Devecserben foglalták le a rendőrök, majd visszaadták a cég képviselőjének.
A két férfi ellen – szabadlábon hagyásuk mellett – lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Pápai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya.

Fotó illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 03. 09:06, vasárnap | Helyi

Perutz-győzelem a nyitányon!

A pápai csapat a Veszprém vármegyei labdarúgó-bajnokság 17. fordulójában 3-2 arányban legyőzte Balatonalmádi csapatát.

2024. Március 02. 12:06, szombat | Helyi

Bezárja pápai üzletét a CCC!

A cipőket és kiegészítőket árusító üzletet bezárja a multinacionális vállalat.

2024. Március 01. 17:10, péntek | Helyi

Egy elveszettnek hitt élet találtatott meg!

Lovász István festőművésznek nyílt kiállítása a Pannonia Reformata múzeumban. Az Ujvári János Református Szeretetotthon lakójának életútja megindító.

2024. Március 01. 14:00, péntek | Helyi

Az új köztársasági elnök is egy kicsit pápai!

Sulyok Tamás néhány napja lett Magyarország köztársasági elnöke. Nagyapja annak a Sulyok Dezsőnek a testvére volt, aki korábbi pápai polgármester, országgyűlési képviselő volt.