Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2016. Június 24. 09:09, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Felújították a kiliáni játszóteret

Felújították a kiliáni játszóteret

Két millió forintból újult meg a Vízmű és a Klauzál utca közötti, lepusztult állapotú játszótér. Hasonló beruházások lesznek a jövőben, illetve elkezdik kicserélni a köztéri bútorzatot is a városban.

Sem a régi, fém elemekből készült mászókák, sem pedig a játszótér talaja nem felelt meg a kor színvonalának, ezért szükségessé vált a modernizáció. Színes, számos mozgáslehetőséget kínáló új játékok kerültek kihelyezésre, valamint folyami homokra cserélték ki a játszótér talaját. Unger Tamás alpolgármester a helyszínen tartott átadáson elmondta, több játszótér is található a lakótelep területén, azért döntöttek úgy, hogy a Klauzál és a Vízmű utca közöttit újítják fel, mivel csendes és biztonságos, közútaktól távol eső helyen található. A térség önkormányzati képviselőjétől megtudtuk, céljuk, hogy a játszótér környéke egyfajta közösségi tér legyen, ahol a kísérők az árnyas fák alatt le tudnak ülni, tudnak egymással beszélgetni. Unger Tamás a lakosság figyelmébe ajánlotta a szintén a beruházás részeként kialakított pad és asztal együttest, mivel az önkormányzat tervei szerint az elkövetkező években ehhez hasonlóra fogja kicserélni a város közterületi bútorzatát. Az alpolgármester hozzátette, a jövőben a megújult kiliáni játszótér mintájára, a város több játszóterét is modernizálni fogják.

Bakó István, a Városgondnokság vezetője a beruházás technikai részleteit ismertette. Mint mondta, 35 cm mélyen kicserélték a talajt, a régi homokos föld helyére folyami homokot hozattak, melynek előnye, hogy nem áll össze, ezáltal biztonságosabb és nem is szükséges felásni. Bakó Istvántól megtudtuk, a kihelyezett pad és asztal együtes mintájára nemcsak a köztéri, beton elemes bútorok fognak megújulni, hanem új virágosládákat és szemetes kukákat is készítenek. A kiliáni játszótér megújítása csaknem két millió forintba került. A megnyitó ünnepségen Áldozó Tamás polgármester kívánt kellemes időtöltést és sok örömet a megújult játszeret használó gyermekeknek és kísérőiknek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 15:32, hétfő | Helyi

Megkezdték az idei kátyúzást Pápán

Számos úthiba van a városban, a mostani munkálatok során 500 négyzetméteren újul meg a burkolat.

2024. Április 22. 14:55, hétfő | Helyi

Orbán Viktor Nemesgörzsönyben indította el vidéki kampánykörútját

Országjárásra indult Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke; a kampánykörút első állomásaként hétfőn a Veszprém megyei Nemesgörzsönyben gazdákkal találkozott

2024. Április 22. 14:52, hétfő | Helyi

Kormánytisztviselőre támadt egy 20 éves nő

Hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 20 éves nővel szemben, aki tavaly nyáron a házuk udvarán helyszíni szemlét tartó kormánytisztviselőre támadt Pápán.

2024. Április 22. 14:00, hétfő | Helyi

A város több pontján szedték a szemetet

A Föld napja alkalmából ma a Pápai Médiacentrum felhívására szedték a város több pontján a szemetet, tegnap pedig a Közösen Pápáért Egyesület aktivistái gyűjtötték össze az eldobált hulladékot a belvárosban.