Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2016. Március 21. 20:10, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Felújítják a hegyi utakat

Felújítják a hegyi utakat

Új eljárással végzik az Öreg-, a Törzsök- és Kishegy murvás útjainak felújítását - derült ki a ma délutáni helyszíni sajtótájékoztatón.

A korábbi években a Városgondnokság saját eszközeivel végezte a hegyi utak karbantartását, ezzel szemben a társaság felkérésére idén egy kivitelező cég nagygépei vették kezelésbe a murvás burkolatokat. Unger Tamás alpolgármester elmondta, a hegyekben lakók több fórumon is jelezték, hogy a lakókörnyezetükben található utak állapotával komoly problémák vannak. - Az elmúlt években több tízmillió forintot költött az önkormányzat az utak karbantartására. A mostani felújítás azonban több egyszerű karbantartásnál, reményeink szerint az elvégzett felújítás hosszabb időre biztosítja a biztonságos közlekedést - fogalmazott az alpolgármester.

Bakó István, a Városgondnokság igazgatója a felújítás technikáját ismertette. Mint mondta, a murvás utakat először egy úgynevezett gréderrel egyengetik ki, majd ezt egy 3,5 tonnás úthengerrel tömörítik. - Tisztában vagyunk azzal, hogy ezzel az eljárással sem kapunk olyan tartós burkolatot, mint egy aszfaltos út esetében, de bízunk benne, hogy a korábbi, Városgondnokság eszközei által végzett karbantartásnál jóval tartósabb felületet kapunk - mondta el az igazgató, hozzátéve, a város más területein lévő murvás utak felújítását is hasonló technológiával fogják elvégezni a közeljövőben.

A sajtótájékoztatón Zsegraics Gyula, a térség önkormányzati képviselője örömét fejezte ki, hogy a hegyi utak felújítására komoly szakmai háttérrel kerül sor.

A beruházás során mintegy 10 kilométernyi murvás út felújítása történik meg a napokban. A munkálatok összköltsége két millió forint.

A sajtótájékoztatón kiderült, amint az időjárás engedi, a város aszfaltos útjainak a kátyúzását is megkezdik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:48, szerda | Helyi

Megvan a Játékfesztivál első fellépője!

Többszörös visszatérő zenekar lép fel pénteken.

2024. Április 17. 13:41, szerda | Helyi

Pápai Történetek - Krahulcsán János volt a vendég

Közösen Pápáért Egyesület által szervezett programsorozat első alkalmán a pápai erdészet nyugalmazott igazgatója volt a meghívott vendég, aki szenvedélyes túrázó, 70 évesen járta először végig az El Camino-t.

2024. Április 16. 16:18, kedd | Helyi

Az E.On segítségével biztonságosan építhet fészket a gólyapár a Közgáznál

A Pápán Hallottam csoportban kezdődött egy felhívással a történet, az áramszolgáltató gyorsan reagált.

2024. Április 16. 12:50, kedd | Helyi

Ismét Pápára jönnek a legjobb történelmi filmek a nagyvilágból!

Április 25-28 között ismét megrendezzük Pápán a Nemzetközi Történelmi Film Fesztivált, ez már a negyedik évad.