Városlista
2021. április 20, kedd - Konrád, Tivadar

Hírek

2014. Február 11. 13:18, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Felújítják a Gyimóti utat

Felújítják a Gyimóti utat

A Csóka-körforgalomtól a Pápa tábláig terjedő szakaszt újítja fel a Magyar Közút Nonprofit Zrt. A munkálatok a héten elkezdődnek, félpályás lezárásra lehet számítani.

Fekete János, a Zrt. Veszprém Megyei Igazgatója elmondta, az Új Széchenyi Terv keretében Veszprém megyében 1,8 milliárd forint értékben újítanak fel 24 kilométernyi útszakaszt. - Jó hír, hogy ebből Pápa környékére körülbelül 11 kilométer jut. A már tavaly elkezdett program - a jó időnek köszönhetően - idén korábban folytatódhat, így csütörtöktől megindulhat a Gyimóti út mintegy egy kilométeres szakaszának felújítása.

Az igazgatótól megtudtuk, az útszakaszon profilmarást végeznek, majd új burkolatot kap a Gyimóti út. A munkára azért van szükség, mivel a közel húsz éves aszfaltréteg deformálódott az idők során. A munkálatok keretében az új aszfaltréteget hozzáigazítják az útpadkához és felújítják a Bakony-ér hidat is. A tervek szerint a felújítással 3-4 hét alatt végez a kivitelező.

A Pápa környéki felújítások érintik a pápasalamoni bekötőút és az elkerülő út-Pápakovácsi közötti útszakasz felújítását, de már elkészült beruházások is ide sorolhatók, így az ugodi úton, a 83-as főúton Farkasgyepű térségében, illetve Szany és Szilsárkány között egy-egy szakasz felújítása.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 20. 19:57, kedd | Helyi

Rangos sportrendezvénnyel avatják fel a Téglagyári úti Sportcentrumot

A VEDAC Dobóakadémia Évadnyitó Dobóversenyére - mely egyben Kis Károly Emlékverseny is lesz - olimpiai bajnok sportolót is várnak.

2021. Április 20. 12:51, kedd | Helyi

Előre utaltak, nem kapták meg a megvásárolt tárgyakat

2021. Április 19. 17:31, hétfő | Helyi

Városi ballagás idén sem lesz, Játékfesztivál viszont talán igen!

Az érvényben lévő járványügyi korlátozások miatt az idei évben sem lesz lehetőség a hagyományos városi ballagás megrendezésére, a nyári programok azonban elképzelhető, hogy meg lesznek tartva.

2021. Április 19. 08:02, hétfő | Helyi

Halálos baleset miatt teljes az útzár a 83-ason!

Személygépkocsi és autóbusz ütközött frontálisan Győrszemerénél.