Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2020. Július 26. 07:09, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

Félmillióan utaztak vonattal a Balatonra egy hónap alatt

Félmillióan utaztak vonattal a Balatonra egy hónap alatt

Félmillióan utaztak vonattal a Balatonra az elmúlt egy hónapban, sikeresek az új balatoni jegytípusok, és a megnövelt szállítókapacitásnak köszönhetően folyamatosan emelkedik a vonatozó kerékpárosok száma is

- közölte a MÁV Zrt. kommunikációs igazgatósága szombaton az MTI vel.
Mint írták, a Magyarországon nyaralók továbbra is számítanak a vasúttársaságra az adatok alapján.

A Balaton déli partjára 335 ezren, az északi partra pedig közel 164 ezren érkeztek vonattal az elmúlt egy hónapban. A MÁV-START több új jegytípust vezetett be, például már lehetőség van a Balaton 24 és a Balaton 72 jegyekkel is utazni, bevezetésük óta már ötezernél is több kelt el belőlük.

A MÁV-START folyamatosan bővíti a kerékpárszállítási szolgáltatását a növekvő igényeknek megfelelően, ezt évente több mint háromszázezren veszik igénybe országszerte, a vasúttársaság 655 kerékpárszállító funkcióval is rendelkező járművén.

Az egyik kiemelt célpont a Balaton-part, ahol a közelmúltban végrehajtott pályafejlesztésekkel megtöbbszöröződött a vasúti kínálat, a kerékpárszállítási kapacitás, és rövidült a menetidő, 30-45 perccel közelebb került a térség a fővároshoz.

Nyáron már mintegy 24 ezer biciklit szállítottak a vonatokon, majdnem negyedével többet, mint tavaly - írták.

Az étkezőkocsikban az utasok átlagosan 1390 forintért fogyasztottak a streetfood jellegű ételekből. A különböző burgerekből a szezon kezdetétől az első hónapban már 649, csapolt sörből pedig 2107 korsó fogyott.

A vasúttársaság továbbra is arra kéri az utasokat: a sorban állás és személyes érintkezések csökkentése érdekében jegy- és bérletvásárláskor részesítsék előnyben a MÁV-applikáció használatát és az e-vonatjegy váltását.

Címkék: balaton, vasút

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni