Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. November 29. 09:53, péntek | Belföld
Forrás: mti

Félmilliárdos költségvetési csalás miatt indult eljárás algyői cégvezetők ellen

Félmilliárdos költségvetési csalás miatt indult eljárás algyői cégvezetők ellen

Csaknem ötszázmillió forintos költségvetési csalás miatt indult eljárás két algyői cég vezetője ellen, az ügyészség indítványozta letartóztatásukat– tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője pénteken az MTI-t.

Szanka Ferenc közölte: a megalapozott gyanú szerint az algyői ipartelepen székhellyel rendelkező két gazdasági társaság 2016 tavasza és a 2017 vége között áfabevallásaiban az által nyújtott szolgáltatásokról kiállított számláknak csak egy részét tüntette föl, és nem nyújtott be adóbevallást ezekről a gazdasági eseményekről. Az egyik cégnél mintegy 232 millió, a másiknál 245 millió forint adóhiányt állapítottak meg.

A nyomozás ideje alatt a gyanúsítottak bizonyítékokat semmisítettek meg, adattartalmakat töröltek, és más módon is megpróbálták az eljárást meghiúsítani. A bűncselekményekben feltehetően közreműködő társuk pedig ismeretlen helyre távozott. Az egyik cégvezető a rá szintén költségvetési csalás miatt kiszabott felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt áll – ismertette a szóvivő.

Címkék: Algyő, cégvezető, csalás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.