Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. December 23. 13:42, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Fellendítheti az ingatlanpiacot az otthonteremtési program

Fellendítheti az ingatlanpiacot az otthonteremtési program

Januárban indulhat a kormány otthonteremtési programja, amely forinthitel kamattámogatást és vissza nem térítendő, gyermekek után járó támogatást jelent.

Az új építésű és a használt lakások piacán is fellendülést hozhat ez a támogatási rendszer - véli Déry Attila, az Otthon Centrum vezető elemzője, aki szerint azért trendfordulóra egyelőre nem kell számítani. Erősebb hatással a vidéki új építésű lakásoknál lehet a program.

A héten a kormány megtárgyalta ezt a programot, és ha az uniós hatóságok is rendben lévőnek találják, akár januárban elindulhat. Az erre fordított összeg alapvetően attól függ, milyen érdeklődés lesz a program iránt - mondta Szöllősi László belgazdaságért felelős helyettes államtitkár. Hangsúlyozta: a programban levő összes támogatási forma olyan célokhoz nyújt támogatási lehetőséget, amelyek gyakorlatilag képesek kitermelni a költségvetés számára szükséges bevételeket - adta hírül a közrádió.

Új lakás esetén 30 millió, használt lakás esetén 15 millió forint lesz az igénybe vehető támogatás, a szocpol és kamattámogatás együtt. A lakásépítési támogatás az kifejezetten új lakás vásárlására, építésére szolgál. Az otthonteremtési kamattámogatás használt lakás vásárlására, korszerűsítésére, felmondott kölcsönnel terhelt lakóingatlan megvásárlásához is felhasználható lesz.

Az új építésű és a használt lakások piacán is fellendülést hozhat ez a támogatási rendszer - véli Déry Attila, az Otthon Centrum vezető elemzője, aki szerint azért trendfordulóre egyelőre nem kell számítani. Erősebb hatással a vidéki új építésű lakásoknál lehet a program - számolt be a közrádió.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: ingatlanpiac

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára