Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Január 12. 12:39, kedd | Helyi

Felkészülten hideg időben is!

Felkészülten hideg időben is!

Az előrejelzések szerint a következő napokban extrém hideg idő várható, arra ébredhetnek az autótulajdonosok, hogy kocsijuk szélvédői és ablakai lefagytak.

Ilyenkor gyakran látunk úgy közlekedni járműveket, hogy tenyérnyi helyen lekapart szélvédőn keresztül próbálnak tájékozódni a sofőrök, ami rendkívül veszélyes. Forgalmi sáv váltásakor, parkolásnál, elsőbbség megadásnál, illetve az előzéskor is rendkívül balesetveszélyes helyzetet teremthet, ha a járművezető nem lát ki rendesen.

Lehetőség szerint fel kell szerelni a járműveinket olyan eszközökkel (seprű, jégkaparó, jégoldó, páramentesítő, kesztyű), amelyekkel a szélvédőt, oldalablakokat kényelmesen és gyorsan átláthatóvá tehetjük. A szabadban éjszakázó gépkocsik vezetői – a biztonságos közlekedés körülményeinek biztosítása érdekében – 10-15 perccel hamarabb kezdjék meg az elindulásuk előkészületeit. Kapcsolják be az ablakfűtést, tükörfűtést, páramentesítőt és a kilátást gátló jég, illetve hó eltávolítását is el tudják végezni. Pár perc ráfordítással sokat tehetnek saját és mások testi épségének megóvása érdekében!

Célszerű a kocsi csomagtartójában elhelyezni hóláncot, hólapátot, láthatósági mellényt. A hólánc a gépkocsinak ugyan nem kötelező, de télen hasznos tartozéka lehet.

Ismét felhívjuk a járművezetők figyelmét, hogy aki még nem tette meg, cserélje le nyári gumiabroncsát téli gumira.

Fontos tanács a téli időszakban továbbá, hogy mindig megtankolt gépkocsival induljanak útnak, hiszen egy torlódás esetén kifogyhat az üzemanyag. Hosszabb út előtt tegyenek a gépjárműbe meleg takarót, meleg italt, ami hasznos lehet a nagy hidegben történő várakozásnál, valamint legyen Önöknél feltöltött akkumulátorral rendelkező mobiltelefon is!

A balesetek megelőzése érdekében kérjük, fogadják meg az alábbiakat:

Elindulás előtt mindig ellenőrizzék a gépjárműveket, teljesen tisztítsák meg a szélvédőt, és távolítsák el a ráfagyott, ráhullott csapadékot!
A havat és jeget ne csak a szélvédőről takarítsák le, hanem a jelző- és világító berendezésekről is, és amennyiben lehetőség van rá, a motorháztetőn, a gépkocsi tetején és csomagtartóján se hagyjanak havat, mert az a haladás során leesik, és másokat veszélybe sodorhat!
A belső párásodás megszüntetése nélkül ne induljanak útnak! A legjobb módja szélvédők szárításának az üvegekre irányított, intenzív fokozatra kapcsolt légkondicionáló használata.
Ne feledjék, hogy a baleset-megelőzés társadalmi feladat, a közlekedésben való részvétel kölcsönös egymásra figyelésen alapul!

Balesetmentes közlekedést kíván a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság!

….hogy mindenki hazaérjen!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 19:31, kedd | Helyi

Több diák torokkaparást, köhögést tapasztalt a Türr Gimnáziumban

A tegnapi napon a Türr István Gimnázium Csáky László utca felőli egyik tantermében többen torokkaparása, köhögésre panaszkodtak, és a tünetek ma délelőtt sem enyhültek.

2024. Április 23. 18:42, kedd | Helyi

Grőber Attila: A nyugdíjas egyesület vezetője hívta-e a nyugdíjasokat, a személyi számukat kérve?

A hírek szerint történtek ilyen hívások, Baán Éva korábban azt nyilatkozta, hogy az egyesület nevében telefonáltak. Az ellenzéki politikust azonban megkeresték azzal, hogy Baán Éva hívta fel őket az adategyeztetés miatt.

2024. Április 23. 12:09, kedd | Helyi

A nyugdíjas egyesület nevében telefonálnak Pápán, ne adja meg a személyes adatait

Több olvasónk is felhívta a figyelmünket arra, hogy a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete nevében telefonon kérik tőlük a személyes adataikat, köztük a személyi számukat.

2024. Április 22. 15:32, hétfő | Helyi

Megkezdték az idei kátyúzást Pápán

Számos úthiba van a városban, a mostani munkálatok során 500 négyzetméteren újul meg a burkolat.