Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2015. November 02. 14:26, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Felkészültek a télre

Felkészültek a télre

Gépszemlét tartottak a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Pápai Üzemmérnökség telephelyén. Pápán 12 saját géppel készülnek a hó és a fagy ellen.

Veszprém megyében 79 saját és további, vészhelyzet esetén bevethető, több mint 100 géppel készül felvenni a versenyt a Magyar Közút a hóval és a faggyal szemben, tudtuk meg Fekete Jánostól, a társaság Veszprém Megyei Igazgatójától. Több mint négyezer tonna sót már elraktároztak, a személyzet számára pedig téli felkészítő tanfolyamot tartottak, a minél szakszerűbb munkavégzés érdekében. Fekete Istvántól megtudtuk, a ma délutáni gépszemlén megvizsgálták a rendelkezésre álló gépek felkészültségét, különös tekintettel a hóeke és hómaró adapterek állapotára.

Polgár Elemér, a pápai üzemmérnökség vezetője elmondta, Pápán tizenkét saját gép áll rendelkezésre, melyek karbantartása a közelmúltban fejeződött be. A gépek közül négy képes síkosságelhárítást végezni, melyek az úgynevezett nedvesített sószórással hatékonyabb és gyorsabb munkát képesek végezni, mint elődeik. A többi nyolc jármű hóekézésre, hómarásra, vagy hóbordák eltávolítására alkalmas. Polgár Elemértől megtudtuk, jelenleg a hófogó hálók kihelyezése, valamint az útmenti kaszálási munkálatokzajlik Pápa környékén.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.