Városlista
2020. június 3, szerda - Klotild

Hírek

2011. Augusztus 26. 22:11, péntek | Helyi
Forrás: Naplo-online

Felkavaró cikk a Napló-online-on!

Felkavaró cikk a Napló-online-on!

\"Amíg a kollégák küzdöttek a beteg életéért, néhány szórakozni érkező fiatal erőszakosan szóvá tette, hogy nem tudnak bejutni a bárba, mert a mentők és a felszerelésük elállták a bejáratot.\"

Kürti József, a pápai mentőállomás vezetője számolt be a történtekről. - Éjjel kettő óra után érkezett hozzánk a bejelentés, hogy a belvárosban, az egyik szórakozóhely bejárati ajtaja előtt mozdulatlanul fekszik valaki a földön. Általában ilyenkor mindenki arra gondol, hogy részeg emberről van szó, és szinte mindig ez is a helyzet. Persze mi, mentők sosem ebből indulunk ki: azonnal indulunk a helyszínre megkülönböztető jelzést használva, felkészülve a legrosszabbra - hangsúlyozta Kürti József.

Az ominózus, szombat éjszakai esetre rátérve a szakember elmondta, kollégái a helyszínre érve észlelték, hogy a földön mozdulatlanul fekvő fiatalembernek nincs légzése és nincs keringése. A mentők azonnal megkezdték a versenyfutást az idővel, azaz az újraélesztést, közben pedig egy esetkocsit is hívtak a szórakozóhely elé, aminek megérkezése után már öten próbálták visszahozni az élők közé a szerencsétlenül járt 37 éves férfit.

- Nyilván nem kell különösebben ecsetelnem, hogy egy újraélesztés mennyire bonyolult művelet. Rengeteg orvosi eszköz és gyógyszer szükséges a feladathoz. Amíg a kollégák küzdöttek a beteg életéért, néhány szórakozni érkező fiatal erőszakosan szóvá tette, hogy nem tudnak bejutni a bárba, mert a mentők és a felszerelésük elállták a bejáratot.

Végül átléptek a földön fekvő, az életéért küzdő embertársukon, hogy minél előbb bulizhassanak. Aztán egy másik, arrafelé sétáló társaság tagjai meg jót röhögtek azon, hogy ott éppen valaki meghalt. Ezt már a kollégáim sem hagyták szó nélkül - elevenítette fel a szomorú történteket a mentőállomás vezetője.

Az újraélesztés sikeres volt, a férfit aki egyébként nem fogyasztott alkoholt - "visszahozták", állapotát stabilizálták, és kórházba szállították. Azonban a beteg néhány nappal később sajnos meghalt a pápai kórházban.

- Nem tudni, hogy azon a szombati éjjelen meddig volt halott a fiatalember, de az biztos, hogy a kollégáim a riasztást követően két percen belül a helyszínre értek, és ekkor már nem mutatott életjeleket. Ilyen esetben, ha valaki nem kezdi meg az újraélesztést négy-öt percen belül, akkor az maradandó egészségkárosodáshoz vagy halálhoz vezethet - mondta Kürti József.

És ez esetben ismét eljutottunk a rohanó világunkhoz, mint minden bajunk forrásához, amivel számtalan kényes, az emberiségre nézve szégyenletes tettünket, jellemzőnket olykor megindokoljuk. Néha, ha az élet megkívánja, lassítsunk le egy kicsit, és próbáljunk meg emberként viselkedni.

(A kép illusztráció)

Ezek érdekelhetnek még

2020. Június 03. 07:20, szerda | Helyi

Kerékpárosok segítségét kéri a Közlekedéstudományi Intézet

A KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából kutatást végez „Kerékpáros érintettségű balesetek átfogó elemzése címmel”.

2020. Június 01. 11:12, hétfő | Helyi

Új telephelyet nyitott Pápán a Royal Traktor!

Pápán nyílt meg ünnepélyes keretek között a cég harmadik telephelye az országban.

2020. Május 31. 18:46, vasárnap | Helyi

Ma is történt több baleset a 83-ason

Péntek után vasárnap is két autóbaleset történt a 83-as főút Pápa és Győr közötti szakaszán.

2020. Május 31. 07:29, vasárnap | Helyi

Kiskocsit lopott a fiú, a rendőrök elfogták

A pápai rendőrök a bejelentést követő fél órán belül azonosították a 15 éves lovászpatonai fiatalt.