Városlista
2021. január 18, hétfő - Piroska

Hírek

2011. Augusztus 26. 22:11, péntek | Helyi
Forrás: Naplo-online

Felkavaró cikk a Napló-online-on!

Felkavaró cikk a Napló-online-on!

\"Amíg a kollégák küzdöttek a beteg életéért, néhány szórakozni érkező fiatal erőszakosan szóvá tette, hogy nem tudnak bejutni a bárba, mert a mentők és a felszerelésük elállták a bejáratot.\"

Kürti József, a pápai mentőállomás vezetője számolt be a történtekről. - Éjjel kettő óra után érkezett hozzánk a bejelentés, hogy a belvárosban, az egyik szórakozóhely bejárati ajtaja előtt mozdulatlanul fekszik valaki a földön. Általában ilyenkor mindenki arra gondol, hogy részeg emberről van szó, és szinte mindig ez is a helyzet. Persze mi, mentők sosem ebből indulunk ki: azonnal indulunk a helyszínre megkülönböztető jelzést használva, felkészülve a legrosszabbra - hangsúlyozta Kürti József.

Az ominózus, szombat éjszakai esetre rátérve a szakember elmondta, kollégái a helyszínre érve észlelték, hogy a földön mozdulatlanul fekvő fiatalembernek nincs légzése és nincs keringése. A mentők azonnal megkezdték a versenyfutást az idővel, azaz az újraélesztést, közben pedig egy esetkocsit is hívtak a szórakozóhely elé, aminek megérkezése után már öten próbálták visszahozni az élők közé a szerencsétlenül járt 37 éves férfit.

- Nyilván nem kell különösebben ecsetelnem, hogy egy újraélesztés mennyire bonyolult művelet. Rengeteg orvosi eszköz és gyógyszer szükséges a feladathoz. Amíg a kollégák küzdöttek a beteg életéért, néhány szórakozni érkező fiatal erőszakosan szóvá tette, hogy nem tudnak bejutni a bárba, mert a mentők és a felszerelésük elállták a bejáratot.

Végül átléptek a földön fekvő, az életéért küzdő embertársukon, hogy minél előbb bulizhassanak. Aztán egy másik, arrafelé sétáló társaság tagjai meg jót röhögtek azon, hogy ott éppen valaki meghalt. Ezt már a kollégáim sem hagyták szó nélkül - elevenítette fel a szomorú történteket a mentőállomás vezetője.

Az újraélesztés sikeres volt, a férfit aki egyébként nem fogyasztott alkoholt - "visszahozták", állapotát stabilizálták, és kórházba szállították. Azonban a beteg néhány nappal később sajnos meghalt a pápai kórházban.

- Nem tudni, hogy azon a szombati éjjelen meddig volt halott a fiatalember, de az biztos, hogy a kollégáim a riasztást követően két percen belül a helyszínre értek, és ekkor már nem mutatott életjeleket. Ilyen esetben, ha valaki nem kezdi meg az újraélesztést négy-öt percen belül, akkor az maradandó egészségkárosodáshoz vagy halálhoz vezethet - mondta Kürti József.

És ez esetben ismét eljutottunk a rohanó világunkhoz, mint minden bajunk forrásához, amivel számtalan kényes, az emberiségre nézve szégyenletes tettünket, jellemzőnket olykor megindokoljuk. Néha, ha az élet megkívánja, lassítsunk le egy kicsit, és próbáljunk meg emberként viselkedni.

(A kép illusztráció)

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 17. 17:30, vasárnap | Helyi

A külső-várkerti futókörnél driftelt

Ma kora délután érezte úgy egy fekete terepjárós, hogy a versenypálya helyett a futópálya környékét választja.

2021. Január 17. 08:15, vasárnap | Helyi

Leesett az első jelentősebb hómennyiség Pápán

Manapság már az elmúlt éjszaka lehullott 3-4 centiméternyi friss hó is jelentősebb mennyiségnek számít.

2021. Január 16. 17:11, szombat | Helyi

Nem nézett a tükörbe, felborult az előzésben lévő autó Gyarmatnál - Videóval

Olvasónk fedélzeti kamerája rögzítette az ütközést, amely január 14-én történt a 83-as úton.

2021. Január 15. 09:21, péntek | Helyi

Láncfűrésszel ment éjszakai számonkérésre a vádlott