Városlista
2024. június 16, vasárnap - Jusztin

Hírek

2018. Június 27. 11:00, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt) Ügyészség

Felkavaró: Állatokat kínzott és ölt meg a pápai férfi, hogy bosszantsa haragosát

Felkavaró: Állatokat kínzott és ölt meg a pápai férfi, hogy bosszantsa haragosát

Rossz viszonyban állt a lakóhelyének közelében lovardát üzemeltető sértettel, ezért annak legelőjén már elpusztult, vagy részben legyilkolt állatok tetemeit helyezte el.

A Pápai Járási Ügyészség többrendbeli állatkínzás, illetve zaklatás vétsége miatt emelt vádat egy 22 éves pápai férfival szemben, aki azért, hogy a haragosát bosszantsa, annak legelőjén részben már elpusztult, részben legyilkolt állatok tetemeit helyezte el.

A vádiratban foglaltak szerint az elkövető régebb óta rossz viszonyban állt a lakóhelyének közelében lovardát üzemeltető sértettel, és, hogy a férfinak kellemetlenséget okozzon, 2017-ben, a tél végén egy elpusztult kutya nyakára drótot tekert, majd a tetemet a lovardához tartozó legelő végébe, jól látható helyre dobta. Ugyanebben az időszakban egy másik, ismeretlen okból elpusztult kutya tetemét is a legelő végében helyezte el.

A vádlott 2017 márciusában élve fogó csapdát helyezett ki az udvarukban, amivel áprilisban két macskát, júliusban egy macskát, majd egy rókát, végül augusztus első napjaiban ismét egy rókát fogott. Mindegyik állatot légpuskával fejbe lőtte, majd a macskák tetemét madzaggal a sértett legelőjén lévő fákra akasztotta. Az elpusztult macskákat mindkét esetben a lovardába járó gyerekek vették észre, és figyelmeztették a sértettet.

Az elpusztított rókákat a vádlott – hogy azok kutyatetemnek tűnjenek – megcsonkította, és zsákba helyezve a sértett legelője melletti fák alá tette. Az elpusztult állatokat a sértett találta meg, aki azokat tényleg kutyának vélte.

A vádlott ezen felül 2017 nyarán többször meggyújtotta az út menti, bokros növényzetet, amiről a tűz a sértett legelőjére is átterjedt. A szénának szánt füves terület leégése miatt cselekményével a sértettnek kb. 25 000 forintos kárt okozott.

A kép csak illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 16. 10:03, vasárnap | Helyi

Nem számolják újra a szavazatokat a 2. körzetben!

A Választási Bizottság elutasította Kerti Györgyi fellebbezését.

2024. Június 15. 23:07, szombat | Helyi

Pápai Játékfesztivál - Szombat - Képgaléria

Bőséggel kínált programokat a Pápai Játékfesztivál szombaton is!

2024. Június 15. 15:17, szombat | Helyi

Kigyulladt egy autószállító jármű a 83-as főúton

A veszprémi hivatásos tűzoltók oltották el a lángokat.

2024. Június 14. 23:02, péntek | Helyi

Ilyen volt a Pápai Játékfesztivál első napja!

Megtelt a város mosollyal és jó hangulattal!