Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2019. Szeptember 06. 21:27, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Félidejében hivatalosan is megnyílt az idei borfesztivál

Félidejében hivatalosan is megnyílt az idei borfesztivál

Az elmúlt évek gyakorlatához igazodva az ötnapos Pápai Csülök Cicege és Borfesztivál harmadik estéjén került sor a rendezvény hivatalos megnyitójára, az Esterházy-kastély udvarán.

Az esti ünnepségen kiemelten köszöntötték dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselőt, René Pöltl-t, Schwetzingen főpolgármesterét, dr. Áldozó Tamás polgármestert, Unger Tamás alpolgármestert, a Somlói Borrend nagymesterét, valamint Simon Jánost, a Somlói Borút Egyesület elnökét.


Áldozó Tamás azt mondta, a borfesztivál első két napján megmutatkozott, hogy idén is kiváló seregszemléje jelenik meg Pápán a magyar boroknak, nagyon finom pálinkák érkeztek Balatonalmádiból és ezúttal is ízletes ételeket kóstolhatunk. A polgármester a programokhoz is nagyon jó szórakozást kívánt a fesztivál látogatóinak és azt kérte tőlük, hogy vigyék jó hírét a rendezvénynek.


Unger Tamás alpolgármester, a Somlói Borrend nagymestere elmondta, az idei évben a somlói borvidéket szerették volna kiemelten kezelni a rendezvényen. Úgy fogalmazott, hogy somlói bor az idősebb generációk, a tapasztaltabb emberek bora, azt inkább az ínyencek kedvelik. Erős, testes borról van szó, mellyel már kisebb mennyiséggel elérhető az a derű, amely más borok esetében nagyobb mennyiséget igényelhet - mondta a nagymester, jó szórakozást kívánva a jelenlévőknek.


Simon János, a Somlói Borút Egyesület elnöke köszöntőjében elmondta, a Somló az egyik legkisebb, de egyben az egyik legrégebbi történelmi borvidéke hazánknak, mely nagyon gazdag, három hegyből áll és mindegyik területen kiváló borok teremnek.

Az elnök örömét fejezte ki, hogy ezen az igen jeles és nagy múltú rendezvényen a két somlói testvér borrend is részt vehet.

A köszöntőket követően a Brezza d’Barocco kórus fellépése következett, majd pedig – a pápai közönség számára egyáltalán nem ismeretlen – Budapest Bár nagy sikerű koncertje szórakoztatta a közönséget.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 19:31, kedd | Helyi

Több diák torokkaparást, köhögést tapasztalt a Türr Gimnáziumban

A tegnapi napon a Türr István Gimnázium Csáky László utca felőli egyik tantermében többen torokkaparása, köhögésre panaszkodtak, és a tünetek ma délelőtt sem enyhültek.

2024. Április 23. 18:42, kedd | Helyi

Grőber Attila: A nyugdíjas egyesület vezetője hívta-e a nyugdíjasokat, a személyi számukat kérve?

A hírek szerint történtek ilyen hívások, Baán Éva korábban azt nyilatkozta, hogy az egyesület nevében telefonáltak. Az ellenzéki politikust azonban megkeresték azzal, hogy Baán Éva hívta fel őket az adategyeztetés miatt.

2024. Április 23. 12:09, kedd | Helyi

A nyugdíjas egyesület nevében telefonálnak Pápán, ne adja meg a személyes adatait

Több olvasónk is felhívta a figyelmünket arra, hogy a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete nevében telefonon kérik tőlük a személyes adataikat, köztük a személyi számukat.

2024. Április 22. 15:32, hétfő | Helyi

Megkezdték az idei kátyúzást Pápán

Számos úthiba van a városban, a mostani munkálatok során 500 négyzetméteren újul meg a burkolat.