Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Augusztus 09. 18:55, vasárnap | Belföld
Forrás: mti/illusztráció: mti

Felborult egy busz, meghalt egy ember az M5-ös autópályán

Felborult egy busz, meghalt egy ember az M5-ös autópályán

Pótlóbuszt küldtek Lengyelországból az M5-ös autópályán felborult turistabusz meg nem sérült utasaiért, a turisták családjai különvonalon tájékozódhatnak hozzátartozóikról

- közölte vasárnap az utazást szervező dél-lengyelországi iroda.

A lengyel külügyi tárca közleménye szerint a busz vasárnap hajnalban Kiskunfélegyházánál árokba hajtott, majd felborult. A balesetben egy 35 éves férfi meghalt. A buszon utazó 46 ember - 44 utas és két sofőr - közül 24-en kórházba kerültek, egy embert súlyos sérülésekkel ápolnak.

A dél-lengyelországi Bielsko Biala székhelyű utazási iroda tulajdonosa a PAP hírügynökséggel közölte: folyamatosan kapcsolatban vannak a magyarországi lengyel konzuli szolgálattal, a turisták idegenvezetőjével. Az egészséges utasok hazaszállítását biztosító pótlóbusz a kora délutáni órákban tett nyilatkozat szerint már Magyarország határához közeledett.

A lengyel elnök kabinetfőnöke és külügyi államtitkára, Krzysztof Szczerski vasárnap reggel közölte: Andrzej Duda megbízta őt, hogy a baleset ügyében kapcsolatot tartson a budapesti lengyel nagykövetséggel. Délután Szczerski a Twitter közösségi oldalán megírta: a mentésről és a baleset vizsgálatáról Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel beszélt telefonon.

"Köszönjük magyar barátainknak az állami hatóságok gyors és hatékony helyszíni akcióját" - olvasható Szczerski bejegyzésében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.