Városlista
2021. február 27, szombat - Ákos, Bátor

Hírek

2021. Február 19. 13:50, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Veol.hu

Februártól főigazgatóként vezeti a pápai kórházat dr. Havrilla Gyula

Februártól főigazgatóként vezeti a pápai kórházat dr. Havrilla Gyula

Mint ismeretes, dr. Töreki-Vörös Ibolyát, a pápai intézmény korábbi főigazgatóját a Csolnoky Ferenc megyei kórház vezetésével bízta meg Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere.

Havrilla Gyula orvosigazgatóként vette át a pápai Gróf Esterházy Kórház irányítását ideiglenesen. - Úgy ítélték meg, alkalmas vagyok a kórház vezetésére, így február elsejével megkaptam a főigazgatói kinevezést - mondta el a Veol.hu-nak Havrilla Gyula hozzátéve,fő célja, hogy ebben a nehéz helyzetben maradéktalanul el tudják látni a betegeket pápai kórházban.

Nyolc oltópontot alakítottak ki a pápai kórházban

A főigazgató kifejtette, jelenleg ugyan kevesebb koronavírusos beteget ápolnak a kórházban, de a vírus mutációinak terjedése miatt arra számít, hogy ismét emelkedni fog a betegszám, fel kell készülni a harmadik hullámra.– Ez a helyzet lelkileg is megviseli a dolgozókat. Folyamatos üzemben vagyunk, szabadságra szinte senki nem tud elmenni, mert a humánerőforrás adott. Másrészt közülünk is sokan megbetegedtek, tartósan kiestek nővérek, orvosok. Akik egészségesek maradtak, azoknak többszörösen helyt kellett állniuk. Ez most is így van, és kezd kifáradni a csapatunk. Az esetszámok csökkenésével párhuzamosan egy-egy napra szabadságra tudjuk küldeni a dolgozókat, hogy próbáljanak regenerálódni. Ez az idő nagyon rövid, sokkal hosszabbra lenne szükség – mutatott rá Havrilla Gyula, a pápai kórház főigazgatója hozzátéve, az oltás megszervezése is plusz feladatot ró a dolgozókra, a pápai kórházban nyolc oltópontot kellett kialakítaniuk.

A kórházi dolgozók több mint 90 százaléka kéri a védőoltást

Az igazgató elmondta, a pápai kórházi dolgozók nagy számban, több mint 90 százalékban kérték a védőoltást.– November-december táján az egészségügyi dolgozók közül sokan megbetegedtek. A fertőzés lecsengése után három hónappal lehet beadni az első vakcinát. Az érintett kollégáink közül már mindenki nagyon várja, elmondták, nem szeretnék még egyszer átélni azt a borzalmat, amit ez a betegség okozott. Több kollégánk hetekig feküdt intenzív osztályon, és sajnos volt veszteségünk is, az egyik dolgozónk Covid19-fertőzésben halt meg. Reméljük, hogy minél előbb rendelkezésre áll majd nagyobb mennyiségű oltóanyag, mert akkor meglesz az esély arra, hogy kevesebben betegedjenek meg – fogalmazott a kórház főigazgatója.

Fotó: Archív

Ezek érdekelhetnek még

2021. Február 27. 08:42, szombat | Helyi

Áramszünet lesz több pápai utcában!

Az áramszolgáltató gallyazási munkálatokat végez március első napjaiban.

2021. Február 25. 16:08, csütörtök | Helyi

Pápán is megemlékeztek a kommunista diktatúrák áldozatairól

A kommunizmus fekete könyve - becslések és levéltári kutatások alapján - körülbelül 100 millióra teszi a kommunizmus áldozatainak számát az egész világon.

2021. Február 25. 11:59, csütörtök | Helyi

Illegális hulladéklerakók felszámolására nyert el pályázati forrást a Városgondnokság

Mintegy 150 köbméter hulladék elszállítását tudja elvégezni az önkormányzati társaság, az elnyert 2 millió forintból.

2021. Február 25. 09:18, csütörtök | Helyi

Irattartót lopott a pápai nő, benne több tízezer forinttal

A pápai rendőrök gyanúsítottként kihallgatták a helyi lakost.