Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2017. Július 18. 07:10, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápai Rk.

Falunapokon jártak a pápai rendőrök

Falunapokon jártak a pápai rendőrök

A Pápai Rendőrkapitányság 2017. július 15-én délután két település falunapi programjába is bekacsolódtak.

A Vanyolai Falunapon a helyi körzeti megbízottak egy kerékpárosok számára felépített szabályossági pályával várták a település fiataljait. A mobil KRESZ park segítségével a gyermekek játékosan sajátíthatták el a biciklizés alapvető szabályait. A rendőrök felhívták a figyelmet arra, hogy az elindulást, valamint a jobbra és balra kanyarodást mindig meg kell, hogy előzze az alapos körülnézés, majd a karok megfelelő oldalra történő kitartása. A KRESZ pályát teljesítőknek a gyalogos-átkelőhely előtt is körül kellett nézni, míg az „Állj! Elsőbbségadás kötelező!” jelzőtáblánál meg kellett állni a kétkerekűvel.

Az Egyházaskeszői Falunapon az érdeklődő gyermekek megtekinthették a rendőrautót és közlekedési témájú játékokkal játszhattak. A mágneses tábla segítségével elsajátíthatták a kerékpár kötelező tartozékait, míg a puzzle kirakásával az alapvető közlekedési jelzőtáblákkal ismerkedhettek meg. A rendőrök külön felhívták a figyelmet a bukósisak és a láthatósági mellény életmentő szerepére, valamint arra, hogy a főútvonalon csak 12 év felettiek kerékpározhatnak.

A rendőrségi standnál a toborzó csoport munkatársai a határvadász szolgálat iránt érdeklődőket is fogadták, akik a jelentkezés feltételeiről, a képzésről és a juttatásról kaptak felvilágosítást.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.