Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. November 15. 09:08, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Falopások elkövetőit derítettek fel a körzeti megbízottak

Falopások elkövetőit derítettek fel a körzeti megbízottak

Három kislődi férfi Farkasgyepű külterületén lévő erdőből, egy másik pedig egy Nemesszalókhoz közeli erdőterületről tulajdonított el méterbe vágott tűzifát.

A helyi körzeti megbízottak 2013. november 13-án bukkantak az elkövetők nyomára.

Az erdészet feljelentése alapján indított nyomozást a Pápai Rendőrkapitányság ismeretlen tettes ellen, aki 2013. október 4. és 2013. október 14. között két rakat, összesen 3 köbméter, méterbe vágott, vastag akácfát tulajdonított el a Farkasgyepű külterületén lévő erdőből.

A helyi körzeti megbízott, Magyar Gábor r. főtörzsőrmester által beszerzett információk eredményekénthárom kislődi férfi került a rendőrség látókörébe. A 24 éves Cs. Dánielt és két 23 éves társát, O. Richárdot, valamint Ny. Olivért 2013. november 13-án délután állították elő a Pápai Rendőrkapitányság munkatársai. Mindhárom férfi a gyanúsított kihallgatáskor beismerő vallomást tett, elmondták, hogy a két rakat fát egy bérelt tehergépkocsival szállították el az erdőből, amelyet aztán háromfele osztottak, majd eltüzeltek.
Cs. Dániel, O. Richárd és Ny. Olivér ellen lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Pápai Rendőrkapitányság.

Lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás egy 19 éves nemesszalóki fiatalember ellen is, aki a rendelkezésre álló adatok szerint 2013. november 9-én a településhez közeli egyik erdőből tulajdonított el szintén 3 köbméter tűzifát. A fiatal férfi elszámoltatásakor elmondta, hogy a reggeli órákban gombát szedni ment az akácosba, ahol megpillantotta a rakatba szedett fákat. Hazatekert, majd élettársa autójával visszament az erdőbe, amelynek csomagterébe pakolva – legalább 10-15 fordulóval – vitte haza a lopott tüzelőt. A házkutatás során a 3 köbméter fából negyed köbmétert foglalt leRendes László r. zászlós körzeti megbízott, a többit az elkövető addigra már eltüzelte.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 14:17, vasárnap | Helyi

Mind a négy belvárosi közle rendbetételével végeztek a Pápai Polgárok

A Pápai Polgárok arra kívánják felhívni a városlakók és a városvezetés figyelmét, hogy a pápai közlék turisztikai desztinációk is lehetnének, ha megfelelően karban és tisztán lennének tartva.

2024. Április 28. 14:00, vasárnap | Helyi

Május elsején ezúttal is ébresztőt fújnak a Pápai Fúvósok - Mutatjuk az útvonalat

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.

2024. Április 28. 08:33, vasárnap | Helyi

Katonai menetoszlopra kell számítani hétfőn Pápa térségében

Nemzetközi katonai logisztikai gyakorlat miatt érkeznek a járművek.

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.