Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2011. December 23. 09:46, péntek | Helyi
Forrás: InfoPápa.hu

Fájni fog!

Fájni fog!

Erőss Bulcsú, a Jobbik pápai önkormányzati képviselője kommentálta a tegnapi képviselőtestületi ülést.

A fülkeforradalmi többség helytartói a mai testületi ülésen több olyan rendeletmódosítást is elfogadtak, melyek jövőre meglehetősen érzékenyen fogják érinteni a pápaiak nagyobb részét – írja Erőss Bulcsú a szerkesztőségünkhöz eljuttatott sajtóközleményében. A politikus nem ért egyet az iparűzési adó alóli mentesség megszüntetésével (eddig az iparűzési adó megfizetése alól mentességet kaptak azok a vállalkozások, amelyek vállalkozási szintű adóalapja nem haladta meg a 2,5 millió Ft-ot). - A Jobbik úgy gondolja, hogy az ebbe a körbe tartozók kényszervállalkozók, és mint olyanok, ez a döntés arra fogja nagyobb részüket sarkallni, hogy visszaadja a vállalkozását, és feketén próbálja megélhetését biztosítani – írja Erőss Bulcsú.

Az idegenforgalmi adó emelése ugyan nem a pápaiakat sújtja közvetlenül, de úgy gondolom, hogy nálunk nagyobb idegenforgalmi tapasztalattal és múlttal rendelkező városok, mint Hévíz, Zalakaros, Sárvár és Hajdúszoboszló sem merte megengedni azt magának, hogy ilyen magas IFA-t kérjen az odalátogatóktól – így Erőss Bulcsú.

Az építményadó emelését a Jobbikos önkormányzati képviselő úgy kommentálta, hogy ezzel a „narancsos forradalmi elit” évente 17 ezer forintot húz ki a pápaiak zsebéből. Erőss Bulcsú egy differenciált építményadó emelést támogatott volna, amely lényegesen kisebb mértékű adót írt volna elő pápai és magyar kis- és középvállalkozások számára, és a törvény által előírt legmagasabb határt, 1658, 30 forintot szabott volna a külföldről idetelepült vállalkozásoknak, multiknak. Áldozó Tamás polgármester szerint viszont nem lehet különbséget tenni a vállalkozások között.

Az autóbusz közlekedési díjak emelését szintén nem támogatta a Jobbik, csakúgy, mint a temetkezési díjak növelését. - Amikor az átlag magyar a kormány elhibázott gazdaságpolitikája miatt a templom egereként tengeti életét, akkor egy temetkezési cég tanúsítson kellő empátiát és ne emelje díjait évente, hiszen tavaly is volt díjemelés – írja Erőss Bulcsú.

Címkék: jobbik

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 08:33, vasárnap | Helyi

Katonai menetoszlopra kell számítani hétfőn Pápa térségében

Nemzetközi katonai logisztikai gyakorlat miatt érkeznek a járművek.

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.

2024. Április 27. 07:37, szombat | Helyi

A Helyi Választási Bizottság szerint jogsértést követtek el ellenzéki jelöltek

Molnár Bálintot, Kovács Józsefet, Grőber Attilát, Vonnák Andreát, Vadász Krisztinát és Kerti Györgyit marasztalták el, miután Áldozó Tamás kifogást nyújtott be velük szemben.

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.