Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2023. Március 08. 13:18, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Ezért fordítanak kiemelt figyelmet a rendőrök a biztonsági övekre

Ezért fordítanak kiemelt figyelmet a rendőrök a biztonsági övekre

Március 6-12. között Seatbelt elnevezéssel fokozott ellenőrzést hirdetett a rendőrség, amely megyénkben azt tapasztalja, hogy sokan elmulasztják a biztonsági öv, valamint a gyermekbiztonsági rendszer szabályos használatát.

A KRESZ leírja, hogy köteles magát becsatolással rögzíteni, és gyermekét a jogszabályban előírt módon gyermekülésben rögzítve szállítani - írja közösségi oldalán a Veszprém Megyei Rendőrfőkapitányság.

A folyamatos közlekedési ellenőrzések ellenére még mindig sokan elmulasztják a biztonsági öv, valamint a gyermekbiztonsági rendszer szabályos használatát a járműben való közlekedéskor.

Az akciók során a rendőrök azt tapasztalták, hogy vannak olyan személyek, akik sem maguk, sem gyermekeik biztonságáról nem gondoskodnak, a biztonsági övet nem csatolják be, illetve a velük utazó gyermek részére vagy nem biztosítanak gyermekülést, vagy annak szabályos használatát nem ellenőrzik, nem követelik meg.

Az ellenőrzés során észlelt szabálytalanságért a rendőrök közigazgatási bírságot szabtak ki, de ezen túl fontos hangsúlyozni, hogy magunk és gyermekeink számára is azzal nyújtjuk a legnagyobb védelmet és biztonságot, ha szabályosan alkalmazzuk a biztonsági övet és a gyermekülést, és erre mások figyelmét is felhívjuk.
….hogy mindenki hazaérjen!

Fotó: Rendőrség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 15:35, kedd | Helyi

Arcon ütötte és a haját tépte

A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai gyanúsítottként hallgattak ki egy 28 éves helyi nőt.

2024. Május 13. 21:58, hétfő | Helyi

Áldozó Tamás: Jó a közbiztonság Pápán

A polgármester a Szent László utcáról jelentkezett be videójában.

2024. Május 13. 16:36, hétfő | Helyi

Éjszaka permetezik a vadgesztenye fákat Pápán

2024. Május 13. 08:00, hétfő | Helyi

Önkéntes felajánlásként festette meg a mezőlaki dínótojást a pápai művész

A Herendi Porcelánmanufaktúrában mesterfestőként és tervezőként dolgozó Vida Sándor pápai művész készítette el a Föld Napján átadott dínótojást.