Városlista
2019. szeptember 17, kedd - Zsófia

Hírek

2019. Szeptember 06. 16:58, péntek | PR

Ezerarcú kiegészítő a férfiak szekrényéből - A nyakkendőviselés titka

Ezerarcú kiegészítő a férfiak szekrényéből - A nyakkendőviselés titka

A férfiak ünnepi, üzleti öltözetének nélkülözhetetlen kiegészítőjévé vált a nyakkendő. Egyesek szeretik, mások csak elviselik, abban azonban biztosak lehetünk, hogy minden férfi szekrényében ott lapul néhány darab.

Bonyolultabb változatban kezdte

Nyakkendőt, mely a férfi ruhatár alapdarabja, először a híres kínai agyaghadsereg katonái viseltek, Kr.e. 210-ben. A modern nyakkendő elődjét a 17. század környékén kezdték hordani horvát zsoldos katonák, XIV. Lajos szolgálatában. A harmincéves háborúban nyújtott teljesítményük a királynak igen tetszett, ezért elkezdte öltözetüket másolni. A vörös nyaksálat fehérre cserélte, és így született meg a francia selyem nyakkendő. Természetesen az uralkodó stílusát követte a párizsi elit, majd a többi rend is. A történelem során a nyakkendő viselése mindig magas vagyoni státusszal járt együtt. Ahogy múlt az idő, a nyakkendők dizájnja is egyszerűsödött, így az ipari forradalom idején már praktikusan megkötve viselték. Ez maradt meg a mai nyakkendők viseletében is.

A nyakkendő trend a 70-es évektől folyamatosan változik. Napjainkban a szuperhősös mintástól a klasszikus egyszínű nyakkendőig bármelyik megvásárolható. A számunkra megfelelő darab kiválasztásához viszont vannak szabályok, melyeket szükséges betartani, hisz a nyakkendő viselőjének stílusát és státuszát jelzi.A mai nyakkendők

Napjainkban a hagyományos nyakkendő mellett a csokornyakkendők is igen kedvelt darabok. Mindkettő különböző fajtájú anyagból, különböző színben és mintában készülhet. A legkedveltebb fajták a selyem mellett a mikroszálas nyakkendők, melyek mindegyike dekoratív megjelenést kölcsönöz. A nyakkendőkből létezik keskeny és igen széles változat, a standard méret 5-7cm. Azt, hogy melyiket válasszuk éppen, az adott alkalom és öltözet határozza meg.

A gordiuszi nyakkendőcsomók

A nyakkendők megkötésére négy fajta csomó létezik. A legáltalánosabb a Four-in-hand csomó, mely a legkönnyebb megkötési mód is egyben. Létezik még a Pratt csomó, a Fél-Windsor csomó és a megkötésében legtöbb lépést igénylő Windsor csomó. A nyakkendő megkötésének technikája mindig apáról fiúra száll, de vannak olyan hölgyek is, akik szintén tudják a csomózás helyes tudományát.

A nyakkendőválasztás szabályai

A modern öltönyökhöz a vékonyabb nyakkendő illik, figyelve arra, hogy a kiválasztott darab az ingnél sötétebb árnyalatú legyen. Nem csak a szélességre érdemes figyelni, hanem a hosszúságra is, mert nem lóghat ki a zakó alól. Pontosan az övig kell érnie. Ha pedig túl komornak érzed öltözetedet és az alkalom is megengedi, akkor viselhetsz élénkebb, merészebb színű nyakkendőt, vagy akár mintásat is.
A nyakkendőkhöz választhatunk egyéb kiegészítőket, nyakkendőcsipeszt, nyakkendőláncot és akár a zakózsebbe tehető, a nyakkendővel színben harmonizáló zsebkendőt is. Ezek együttes használata nagyon elegáns megjelenést kölcsönöz.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Szeptember 16. 15:26, hétfő | PR

Nincs több leskelődés!

Találkoztunk már azzal a bosszantó helyzettel, amikor fürdőszobai ténykedésünk közben szembetaláltuk magunkat a kíváncsi szomszéd tekintetével?

2019. Szeptember 16. 15:23, hétfő | PR

Visszaszóljunk vagy sem?

Ismerős az a jelenet, amikor kollégáddal azon vitatkoztok, hogy ki hívja vissza a jelentkezőt.

2019. Szeptember 06. 17:03, péntek | PR

A legjobb zsírégető óra Budapesten

Ne higgy a furábbnál furább csodaszereknek – ha fogyni, formálódni szeretnél, az egészséges táplálkozás mellett a megfelelő mozgásra van szükséged céljaid eléréséhez. Itt a biztos recept!

2019. Szeptember 06. 17:01, péntek | PR

Hogyan válasszunk étkezőszéket?

Ha otthonunk berendezéséről van szó, akkor a legnagyobb fókuszt általában a nappali és annak kanapéja kapja, pedig ugyanolyan fontos, ha nem fontosabb a konyha és az étkező berendezése.