Városlista
2020. május 30, szombat - Zsanett, Janka

Hírek

2019. Szeptember 06. 16:58, péntek | PR

Ezerarcú kiegészítő a férfiak szekrényéből - A nyakkendőviselés titka

Ezerarcú kiegészítő a férfiak szekrényéből - A nyakkendőviselés titka

A férfiak ünnepi, üzleti öltözetének nélkülözhetetlen kiegészítőjévé vált a nyakkendő. Egyesek szeretik, mások csak elviselik, abban azonban biztosak lehetünk, hogy minden férfi szekrényében ott lapul néhány darab.

Bonyolultabb változatban kezdte

Nyakkendőt, mely a férfi ruhatár alapdarabja, először a híres kínai agyaghadsereg katonái viseltek, Kr.e. 210-ben. A modern nyakkendő elődjét a 17. század környékén kezdték hordani horvát zsoldos katonák, XIV. Lajos szolgálatában. A harmincéves háborúban nyújtott teljesítményük a királynak igen tetszett, ezért elkezdte öltözetüket másolni. A vörös nyaksálat fehérre cserélte, és így született meg a francia selyem nyakkendő. Természetesen az uralkodó stílusát követte a párizsi elit, majd a többi rend is. A történelem során a nyakkendő viselése mindig magas vagyoni státusszal járt együtt. Ahogy múlt az idő, a nyakkendők dizájnja is egyszerűsödött, így az ipari forradalom idején már praktikusan megkötve viselték. Ez maradt meg a mai nyakkendők viseletében is.

A nyakkendő trend a 70-es évektől folyamatosan változik. Napjainkban a szuperhősös mintástól a klasszikus egyszínű nyakkendőig bármelyik megvásárolható. A számunkra megfelelő darab kiválasztásához viszont vannak szabályok, melyeket szükséges betartani, hisz a nyakkendő viselőjének stílusát és státuszát jelzi.A mai nyakkendők

Napjainkban a hagyományos nyakkendő mellett a csokornyakkendők is igen kedvelt darabok. Mindkettő különböző fajtájú anyagból, különböző színben és mintában készülhet. A legkedveltebb fajták a selyem mellett a mikroszálas nyakkendők, melyek mindegyike dekoratív megjelenést kölcsönöz. A nyakkendőkből létezik keskeny és igen széles változat, a standard méret 5-7cm. Azt, hogy melyiket válasszuk éppen, az adott alkalom és öltözet határozza meg.

A gordiuszi nyakkendőcsomók

A nyakkendők megkötésére négy fajta csomó létezik. A legáltalánosabb a Four-in-hand csomó, mely a legkönnyebb megkötési mód is egyben. Létezik még a Pratt csomó, a Fél-Windsor csomó és a megkötésében legtöbb lépést igénylő Windsor csomó. A nyakkendő megkötésének technikája mindig apáról fiúra száll, de vannak olyan hölgyek is, akik szintén tudják a csomózás helyes tudományát.

A nyakkendőválasztás szabályai

A modern öltönyökhöz a vékonyabb nyakkendő illik, figyelve arra, hogy a kiválasztott darab az ingnél sötétebb árnyalatú legyen. Nem csak a szélességre érdemes figyelni, hanem a hosszúságra is, mert nem lóghat ki a zakó alól. Pontosan az övig kell érnie. Ha pedig túl komornak érzed öltözetedet és az alkalom is megengedi, akkor viselhetsz élénkebb, merészebb színű nyakkendőt, vagy akár mintásat is.
A nyakkendőkhöz választhatunk egyéb kiegészítőket, nyakkendőcsipeszt, nyakkendőláncot és akár a zakózsebbe tehető, a nyakkendővel színben harmonizáló zsebkendőt is. Ezek együttes használata nagyon elegáns megjelenést kölcsönöz.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Május 18. 09:36, hétfő | PR

Templomot épített a Jánosik Kft.

Görögkatolikus templomot épített Mezőkövesden a Jánosik és Társai Kft. A zöldmezős beruházást, az alapoktól kezdve kulcsrakész állapotig a cég végezte.

2020. Május 09. 09:43, szombat | PR

Tuti tippek irodaválasztáshoz

A munkakörnyezet komoly hatással van a munka minőségére, ezért nem mindegy milyen irodában dolgoznak a munkatársaink. Összegyűjtöttük a legfontosabb szempontokat, hogy jól válassz.

2020. Május 09. 09:25, szombat | PR

Sherlock Holmes után Te is fedezd fel Londont

Anglia igen kedvelt úti cél. Sokan ott élő családtagjaikat, barátaikat látogatják meg, de bőven van olyan turista, aki csak egy hosszúhétvégén szeretné London látványosságait megcsodálni. Érdemes néhány dolgot átgondolni, mielőtt me

2020. Április 24. 08:47, péntek | PR

Itt a tavaszi ételek szezonja

Mostantól jöhetnek a finomabbnál finomabb saláták és a változatos friss zöldségekből és gyümölcsökből készített fogások.