Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2017. Február 06. 11:07, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápa-ma.hu

Ezeket az utcákat újítják fel a 650 millióból

Ezeket az utcákat újítják fel a 650 millióból

Karácsony előtt jelentették be, hogy rég nem látott útfelújítások kezdődhetnek meg városunkban, a központi kormányzattól ugyanis 650 millió forint támogatást kap a város utak és járdák felújítására

A pénteki képviselő-testületi ülésen kapták kézhez a városatyák azt a dokumentumot, mely a 650 millió forintos kormánytámogatás felhasználására tesz javaslatot. Mint ismeretes, múlt év decemberében döntött a kormány a támogatásról, melyet belterületi utak, járdák építésére, rekonstrukciójára, közművek építésére, rekonstrukciójára használhat fel a város. A forrás megítéléséről Áldozó Tamás polgármester sajtótájékoztatón adott hírt a döntés megjelenését követően, s már akkor jelezte, hogy a pénzt a legnagyobb forgalmat bonyolító útszakaszok felújítására kívánják felhasználni.

A 2016-ban elkészült belterületi gyűjtőút-hálózati állapotfelmérés alapján a szakemberek az elmúlt hetekben összeállították a javaslatot, melyet nemcsak a képviselő-testület elé tártak, de a város lakossága számára is nyilvánosságra hoznak. -A most elkészült javaslat nemcsak az utcák felsorolását tartalmazza, hanem azokat az érveket is, melyek indokolttá teszik a felújítást, sőt ezen túl a tervezett munkák műszaki tartalmát, várható költségét és a megvalósításhoz szükséges időt – hangsúlyozta Áldozó Tamás, hozzátéve, a további javaslatokat is indoklással várják.

ITT tekintheti meg a térképet nagy méretben!

Jókai, Szabó Dezső, Korvin, Korona utca, Gróf út, Győri út, Török Bálint, Várkert, Vásár és Bezerédi – ezek az utcák, vagy ezek egy-egy szakasza szerepel a mostani javaslatban változó műszaki tartalommal, hiszen van, ahol a kopóréteg megerősítésére van szükség, más utcákban a pályaszerkezetek, szegélyek, vízelvezető rendszerek megújítása, esetleg a nyomvonal korrekciója is elkerülhetetlen a megfelelő minőségű út kialakításához.

A javaslat szerint a Jókai utca prioritást élvez, itt azonban vízvezeték cserét is kell végezni, ezen kívül pályaszerkezet csere, aszfaltburkolat felújítás, járdafelújítás, szegélyépítés, csapadékvíz-elvezetés, zöldfelület megújítás, forgalomtechnikai átalakítás és közvilágítás javítás szerepel a tervezetben. Ugyancsak kiemelt helyen szerepel a Szabó Dezső utca első szakasza, és a javaslat egy körforgalom építését is tartalmazza a Korvin és Korona utca kereszteződésénél.
Az ütemezés meghatározásánál a szakemberek figyelembe vették a tervek, engedélyek beszerzéséhez szükséges időtartamot, a kivitelező kiválasztásához szükséges eljárások lebonyolításának időtartamát és a megvalósításhoz szükséges időt is.

A városvezető emlékeztetett, a 650 millió forintos keret mellett a TOP-os pályázatok is tartalmaznak útfelújításokat és a vízmű vezetékcseréit is követhetik járda vagy útfelújítások.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:09, kedd | Helyi

A nyugdíjas egyesület nevében telefonálnak Pápán, ne adja meg a személyes adatait

Több olvasónk is felhívta a figyelmünket arra, hogy a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete nevében telefonon kérik tőlük a személyes adataikat, köztük a személyi számukat.

2024. Április 22. 15:32, hétfő | Helyi

Megkezdték az idei kátyúzást Pápán

Számos úthiba van a városban, a mostani munkálatok során 500 négyzetméteren újul meg a burkolat.

2024. Április 22. 14:55, hétfő | Helyi

Orbán Viktor Nemesgörzsönyben indította el vidéki kampánykörútját

Országjárásra indult Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke; a kampánykörút első állomásaként hétfőn a Veszprém megyei Nemesgörzsönyben gazdákkal találkozott

2024. Április 22. 14:52, hétfő | Helyi

Kormánytisztviselőre támadt egy 20 éves nő

Hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 20 éves nővel szemben, aki tavaly nyáron a házuk udvarán helyszíni szemlét tartó kormánytisztviselőre támadt Pápán.