Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2015. Május 31. 08:00, vasárnap | Helyi sport
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.), nso.hu

Ez volt a Lombard Pápa utolsó mérkőzése

Ez volt a Lombard Pápa utolsó mérkőzése

Minden bizonnyal utolsó alkalommal lépett pályára pápai csapat ezen a néven. Szomorú találkozó volt és nemcsak a vereség miatt...

Hét hónapja meg fizetést nem kapnak a pápai játékosok, alkalmazottak, így az is felvetődött a hét közben, hogy ifistákkal állnak ki, és a vezetőedző, Kovács László lesz a kapus – nos, bár többen is szedték sátorfájukat Pápáról, mégsem kellett a háló elé állnia a szakembernek (aki már 64 éves, de a fiatalabbak kedvéért leírjuk, hogy anno 12-szer őrizte a válogatott kapuját, részt vett az 1978-as világbajnokságon, a Rába ETO színeiben pedig kétszer volt magyar bajnok).
Ugyanakkor „ezer év óta" nem Szűcs Lajos védett a Lombardban, a veterán kapus ugyanis önként átadta helyét tartalékjának, Horváth Gábornak. Kovács Lászlóhoz hasonlóan Marco Rossi sem röpködött a mérkőzés előtt az örömtől, sőt mivel sok szépet és jót kívánt a Honvédnak a továbbiakra, tulajdonképpen el is búcsúzott a piros-feketéktől.

Maga a mérkőzés úgy kezdődött, ahogyan vártuk: hazai helyzetekkel. Ám sorra elpuskázták lehetőségeiket a kispestiek (ebben Patrick Ikenne-King járt az élen), majd a 27. percben Josip Elez még izgalmasabbá tette a bajnoki véghajrát, mert kiállíttatta magát. Csapattársa, Souleymane Youla tovább élezte a helyzetet, amikor nem sokkal később kihagyott egy 11-est – pontosabban Horváth egy büntető hárításával debütált az élvonalban.

A szünet után hamar megszerezte a vezetést a Honvéd: egy szabadrúgás után Alekszandar Ignjatovics közelről a kapuba lőtte a kapufáról visszapattanó labdát. 1–0! A pápai Csilus Tamás teljesen fölöslegesen kiállíttatta magát, ezzel további lendületet adott a Honvédnak, Baráth Botond újabb gólpassza után Souleymane Youla eldöntött minden lényeges kérdést. 2–0!

A hajrában Youla még kihagyta az év gólhelyzetét, de ez nem osztott, nem szorzott: benn maradt a Budapest Honvéd, amely a nyáron minden bizonnyal jelentős átalakításon esik át.

Szegény Lombard Pápa pedig csúnya véget ért.
A lefújás után Rossi arról beszélt, hogy egy ilyen múlttal büszkélkedő csapatnak, mint a Honvéd, nem szabadna az utolsó fordulóig izgulnia a kiesés miatt, majd kissé rezignáltan elárulta, hogy még tárgyal a folytatásról az illetékesekkel.

Fotó: Polgár Szilárd

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 19. 07:24, péntek | Kék hírek

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr elmenekült

Két ember meghalt, miután három autó összeütközött a XVIII. kerületben, a 4-es főút Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető szakaszán, a Billentyű utcánál, a vétkes sofőr elmenekült, ezért hajtóvadászatot indítottak után

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 06:00, péntek | Életmód

Megjelent Azahriah új albuma, a skatulya I.

Skatulya I. címmel csütörtökön megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez időzítve tett közzé.