Városlista
2024. március 3, vasárnap - Kornélia

Hírek

2023. December 08. 08:00, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Honvedelem.hu

Évfolyamelsőként végzett a pápai légiforgalmi irányító

Évfolyamelsőként végzett a pápai légiforgalmi irányító

Tízhetes nyelvtanfolyamon, valamint egy tizennégy hetes légiforgalmi irányítói képzésen vehetett részt az Amerikai Egyesült Államokban Metzger András főhadnagy, az MH 47. Bázisrepülőtér katonája.

A nyelvi tanfolyamnak kettős célja volt, egyrészt felkészíteni a nemzetközi diákokat a későbbiekben rájuk váró képzésekre, másrészt megismertetni velük az országot és az amerikai kultúrát. A kurzust San Antonioban (Texas), a JBSA Lackland bázison található Defense Language Institute English Language Center (DLIELC) intézményben tartották meg. A későbbiekben az oklevél megszerzéséhez feltétel volt az ECL vizsga sikeres teljesítése is.

Az első hat hétben a diákok a katonai repüléshez szükséges terminológiákat, illetve folyamatokat ismerték meg, míg a fennmaradó egy hónapban az általános amerikai és a katonai kultúráról tanultak. Ezt követően Metzger András főhadnagy a képzés következő helyszínére, a Biloxi (Mississippi) városában elhelyezkedő Keesler Légibázisra került, hogy megkezdhesse a tizennégy hetes légiforgalmi irányító tanfolyamot. A tanulók teljesítményét, előre haladását naponta monitorozták, az első blokk során elméleti tesztekkel, míg a második és harmadik blokk alatt a szimulációkon nyújtott teljesítményük alapján mérték. Mindezen túl hét összefoglaló tesztet kellett teljesítenie mindenkinek a képzési terv alapján.

A tesztek eredményei alapján Metzger András főhadnagy 97 százalékkal jogosult lett az elérhető legmagasabb kitüntetésre (Top Graduate), amely önmagában is kiemelkedő eredmény, de mindezt úgy érte el osztálytársai közül, hogy azok az Amerikai Légierő katonái voltak.

Szöveg: Mátyás Botond Hunor főhadnagy, Metzger András főhadnagy | Fotó: Spencer A. Berry (USAF)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 03. 09:06, vasárnap | Helyi

Perutz-győzelem a nyitányon!

A pápai csapat a Veszprém vármegyei labdarúgó-bajnokság 17. fordulójában 3-2 arányban legyőzte Balatonalmádi csapatát.

2024. Március 02. 12:06, szombat | Helyi

Bezárja pápai üzletét a CCC!

A cipőket és kiegészítőket árusító üzletet bezárja a multinacionális vállalat.

2024. Március 01. 17:10, péntek | Helyi

Egy elveszettnek hitt élet találtatott meg!

Lovász István festőművésznek nyílt kiállítása a Pannonia Reformata múzeumban. Az Ujvári János Református Szeretetotthon lakójának életútja megindító.

2024. Március 01. 14:00, péntek | Helyi

Az új köztársasági elnök is egy kicsit pápai!

Sulyok Tamás néhány napja lett Magyarország köztársasági elnöke. Nagyapja annak a Sulyok Dezsőnek a testvére volt, aki korábbi pápai polgármester, országgyűlési képviselő volt.