Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2019. Március 21. 14:10, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápai Rk.

Évértékelő állománygyűlés Pápán

Évértékelő állománygyűlés Pápán

A 2018-ban végzett munkát értékelték a pápai rendőrök.

A Pápai Rendőrkapitányság 2018. évi tevékenységét értékelő munkaértekezletnek 2019. március 19-én délután a pápai Városháza adott otthont.

Az értekezlet elöljárója dr. Tarcsa Csaba r. dandártábornok megyei rendőrfőkapitány volt. Az állománygyűlésen részt vett Pápa város polgármestere, a Pápai Járási Hivatal vezetője, a Pápai Járásbíróság elnöke, a Pápai Járási Ügyészség és a Pápai Katasztrófavédelmi Kirendeltség képviselője, valamint a Pápa Városi Polgárőr Egyesület vezetője is.

Elsőként Szappan Csaba r. alezredes kapitányságvezető értékelte a kapitányság elmúlt évi munkáját. Beszédében kiemelte, hogy mind Pápa városa, mind a térség települései biztonságosnak tekinthetők. A bűncselekmények száma továbbra is csökkenő tendenciát mutat, a bűncselekmények felderítési mutatója pedig emelkedett. Elmondta, hogy a tavalyi évben több olyan ügyben is sikerült a pápai nyomozóknak eredményt elérni, amely a lakosság széles körét foglalkoztatta. Ilyen volt többek között a Pápa, Nyárád és Mihályháza határában, valamint Sárvár és Szakony közelében illegálisan elhelyezett veszélyes hulladékok miatt folytatott eredményes nyomozás.

A Pápai Járásban 2018-ban az előző évhez képest emelkedett a balesetek száma. Továbbra is a sebesség helytelen megválasztása, az elsőbbség meg nem adása és a kanyarodás szabályainak megszegése okozta a legtöbb káreseményt. Az ittas járművezetők által okozott balesetek száma is emelkedett, holott a rendőrök több ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból.



Szappan Csaba r. alezredes kiemelte, hogy a pápai rendőrök tavalyi munkáját nagyban segítették a társszervek, a polgárőrségek, a rendészeti feladatot ellátó személyek és az önkormányzatok is.



Az évértékelő állománygyűlést megtisztelte hozzászólásával dr. Áldozó Tamás Pápa város polgármestere is, végezetül dr. Tarcsa Csaba r. dandártábornok adott tájékoztatást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság 2018. évi tevékenységéről és meghatározta az idei év legfontosabb feladatit.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 19:31, kedd | Helyi

Több diák torokkaparást, köhögést tapasztalt a Türr Gimnáziumban

A tegnapi napon a Türr István Gimnázium Csáky László utca felőli egyik tantermében többen torokkaparása, köhögésre panaszkodtak, és a tünetek ma délelőtt sem enyhültek.

2024. Április 23. 18:42, kedd | Helyi

Grőber Attila: A nyugdíjas egyesület vezetője hívta-e a nyugdíjasokat, a személyi számukat kérve?

A hírek szerint történtek ilyen hívások, Baán Éva korábban azt nyilatkozta, hogy az egyesület nevében telefonáltak. Az ellenzéki politikust azonban megkeresték azzal, hogy Baán Éva hívta fel őket az adategyeztetés miatt.

2024. Április 23. 12:09, kedd | Helyi

A nyugdíjas egyesület nevében telefonálnak Pápán, ne adja meg a személyes adatait

Több olvasónk is felhívta a figyelmünket arra, hogy a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete nevében telefonon kérik tőlük a személyes adataikat, köztük a személyi számukat.

2024. Április 22. 15:32, hétfő | Helyi

Megkezdték az idei kátyúzást Pápán

Számos úthiba van a városban, a mostani munkálatok során 500 négyzetméteren újul meg a burkolat.