Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2015. Február 02. 13:23, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Eurovíziós Dalfesztivál - Megjelent A Dal 2015 kottakönyve

Eurovíziós Dalfesztivál - Megjelent A Dal 2015 kottakönyve

Idén első alkalommal az Eurovíziós Dalfesztivál magyarországi válogatójához, A Dalhoz kapcsolódva a magyar elődöntőkbe jutott 30 dal megjelent Kottakönyvben a Zeneszöveg.hu és az MTVA közös kiadásában.

A Dal elődöntőivel egy időben megjelenő kiadvány kifejezetten a zenekedvelő nagyközönség számára készült, és olyan formában tartalmazza a kottákat, hogy azok énekelhetőek és gitárral vagy zongorával is könnyen eljátszhatóak legyenek - közölte a Zeneszöveg.hu hétfőn az MTI-vel.
A kiadvány több mint 140 oldalon keresztül mutatja be A Dal hazai elődöntőjébe jutott szerzemények kottáit. A Kottakönyv a nyomtatott verzió mellett a közeljövőben digitális formában is elérhető lesz, valamint a dalok kottáihoz egyenként is hozzá lehet jutni a Zeneszöveg.hu felületén, a Zenekupon.hu oldalon keresztül.
A Kottakönyv - A Dal 2015 című kiadvány a Zeneszöveg.hu Kották sorozat második része, az első 2014-ben a Tavaszi Zsongás volt. A folytatásban további népszerű előadók munkásságát felölelő kottakönyv megjelenése várható.
A kottakönyv - amely a Zeneszöveg.hu és az MTVA közös kiadásában látott napvilágot - annak a több mint tízéves kultúrmissziónak az egyik fontos állomása, amelynek célja, hogy minél szélesebb körben népszerűvé és elérhetővé tegyék a zenét, és annak minden elemét a zenekedvelők számára, egyben támogassák az előadókat tehetségük kibontakoztatásában.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 06:00, szerda | Belföld

Nagy Márton: a kormány üdvözli, hogy az üzemanyag-kereskedők megértették és elfogadták a kormány szándékait

A kormány üdvözli, hogy az üzemanyag-kereskedők megértették és elfogadták a kormány szándékait, és önkéntesen csökkentették az áraikat

2024. Május 01. 06:00, szerda | Belföld

Navracsics Tibor: egy majdnem tökéletes találmány az Európai Unió

Az Európai Unió egy majdnem tökéletes találmány, politikai együttműködés gazdasági vízióval - mondta a közigazgatási és területfejlesztési miniszter kedden Budapesten, a European Voices című folyóirat bemutatóján.

2024. Május 01. 06:00, szerda | Belföld

Orbán Viktor: a béke és a háború határán, borotvaélen táncol Európa

Orbán Viktor miniszterelnök kedden Kaposváron folytatta vidéki kampánykörútját; megbeszélést folytatott Szita Károly polgármesterrel, és találkozott a kaposvári választópolgárokkal