Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2019. Május 14. 13:00, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Európa, vagy Orbánisztán – Ujhelyi István Pápán járt

Európa, vagy Orbánisztán – Ujhelyi István Pápán járt

A szocialista EP képviselő városunk főterén tartott utcafórumot, a jövő vasárnapi választások hajrájában.

Az aktivistákkal és szimpatizánsokkal való találkozást követően az MSZP helyi politikusaival közösen tartott sajtótájékoztatót Ujhelyi István. Elsőként Kovács József, a helyi szervezet elnöke szólt. Kiemelte, az MSZP és a vele közös listán induló PM programja három szót tűzött zászlajára. – Haza, mert elsődleges hazánk kérlelhetetlen hazafias képviselete az európai parlamentben. Szeretet, mert elég a kormányzó párt, a Fidesz gyűlöletkeltéséből és idegengyűlöletéből. És Európa, mert őszintén hisszük, hogy erős európai unióra van mindnyájunknak szüksége – mondta Kovács József hozzátéve, nem az elitek Európáját, hanem az emberek hétköznapi problémáival foglalkozó szociális Európát szeretnének

Grőber Attila, az MSZP megyei elnökhelyettese úgy fogalmazott, hogy Magyarország nélkül nincs európai unió és európai unió nélkül nincs Magyarország és nincs pápai fejlődés sem. – Ha számba vesszük azokat a fejlesztéseket, amelyek az elmúlt 15 évben történtek, akkor pontosan látjuk, hogy több mint 10 milliárd forint uniós forrás érkezett Pápára. E nélkül ez a város nem lenne ugyanaz. Az európai unióra azért is szükségünk van, mert városunk fejlődése ezt kívánja. Arra kérek mindenkit, hogy vegyenek részt a választáson és erősítsék meg azt az érzést, hogy mi magyarok Európához szeretnénk tartozni. Támogassanak egy új szociális Európát, amely a jövőért, a fiatalokért van és amely megbecsüli az időseket is – mondta Grőber Attila.

Ujhelyi István – folytatva a gondolatmenetet – azt mondta, hogy Horn Gyula bevitte Magyarországot az európai unióba, az MSZP pedig ott fogja tartani hazánkat, mivel szerinte a Fidesz politikája miatt Magyarország kisodródhat az unióból. Az EP képviselő hangsúlyozta, ugyan rengeteg forrás érkezik az európai uniótól hazánkba, de nem pusztán ezért, hanem a biztonság és a stabil fejlődés miatt is ott van a helyünk. – Május 26-án arról is döntünk, hogy Orbánisztánban akarunk élni, vagy az európai unióban. Mi azért harcolunk, hogy az európai közösségben tartsuk Magyarországot – mondta a képviselő.

A politikus szerint olyan Európára van szükség, ahol minden polgárnak ugyanolyan szociális jogai vannak. – Ahol egy pápai ugyanolyan egészségügyi ellátásban részesülhet, mint egy belga, vagy egy francia település polgára. Ahol egy pápai kisnyugdíjas nem kaphat kevesebbet 94 ezer forintnál. Ahol egy pápai minimálbérért dolgozó munkás nem kaphat kevesebbet, mint 240 ezer forint – fogalmazott Ujhelyi István hozzátéve, a jövő vasárnapi választásokat követően elégedett lenne, ha sikerülne kisebbségbe szorítaniuk az ellenzéki pártoknak Orbán Viktort, ehhez pedig szükség van arra, hogy azokat a pártokat támogassák szavazataikkal a választók, amelyek esélyesek arra, hogy átlépjék az 5 százalékos küszöböt. – Egész Európa figyel minket, kíváncsiak arra, hogy Orbánnal együtt Magyarország is ki akar-e ülni az Európa-ellenes újfasiszta táborba – emelte ki a képviselő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 19:31, kedd | Helyi

Több diák torokkaparást, köhögést tapasztalt a Türr Gimnáziumban

A tegnapi napon a Türr István Gimnázium Csáky László utca felőli egyik tantermében többen torokkaparása, köhögésre panaszkodtak, és a tünetek ma délelőtt sem enyhültek.

2024. Április 23. 18:42, kedd | Helyi

Grőber Attila: A nyugdíjas egyesület vezetője hívta-e a nyugdíjasokat, a személyi számukat kérve?

A hírek szerint történtek ilyen hívások, Baán Éva korábban azt nyilatkozta, hogy az egyesület nevében telefonáltak. Az ellenzéki politikust azonban megkeresték azzal, hogy Baán Éva hívta fel őket az adategyeztetés miatt.

2024. Április 23. 12:09, kedd | Helyi

A nyugdíjas egyesület nevében telefonálnak Pápán, ne adja meg a személyes adatait

Több olvasónk is felhívta a figyelmünket arra, hogy a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete nevében telefonon kérik tőlük a személyes adataikat, köztük a személyi számukat.

2024. Április 22. 15:32, hétfő | Helyi

Megkezdték az idei kátyúzást Pápán

Számos úthiba van a városban, a mostani munkálatok során 500 négyzetméteren újul meg a burkolat.