Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2015. November 29. 01:04, vasárnap | Külföld
Forrás: mti

EU-csúcs - mindent meg kell tenni, hogy az unió újragondolja bevándorláspolitikáját

EU-csúcs - mindent meg kell tenni, hogy az unió újragondolja bevándorláspolitikáját

A Fidesz parlamenti frakciójának vezetője szerint mindent meg kell tenni azért, hogy az Európai Unió átgondolja bevándorláspolitikáját és a kötelező kvótarendszerrel kapcsolatos álláspontját.

Kósa Lajos azután nyilatkozott az M1 aktuális csatorna szombat délutáni műsorában, hogy délelőtt az Országházban egyeztettek a miniszterelnökkel a parlamenti frakciók vezetői. A találkozót Orbán Viktor hívta össze, hogy a vasárnapi rendkívüli török-EU-csúcs előtt tájékoztassa a parlamenti képviselőcsoportok vezetőit, és kikérje a véleményüket.

Kósa Lajos a hírműsorban azt mondta, az Európai Unió és Törökország közötti megállapodás-tervezet magában hordozza, hogy még több illegális bevándorló jöhet Európába. A parlamenti pártok vezetőivel folytatott megbeszélésen - amelyen az MSZP a kongresszusára hivatkozva nem vett részt - egyetértettek abban, hogy a további betelepítéseket nem lehet elfogadni - hangsúlyozta.

A csúcstalálkozóval kapcsolatban elmondta, hogy az unió "belemanőverezte" magát egy olyan helyzetbe, amelyben némileg kiszolgáltatott lett a török kéréseknek. Szerinte az uniónak először egységes álláspontot kellett volna kialakítania és csak utána tárgyalni Ankarával.

A Fidesz frakcióvezetője beszélt arról is, hogy álláspontjuk változatlan: az uniónak meg kell védenie külső határait, ha nem lehet a görög-török határon, akkor Bulgáriánál és Macedóniánál.

Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője a találkozó után az MTI-nek elmondta, az egyeztetésen a frakcióvezetők egyetértettek abban, hogy olyan megállapodásra van szükség Brüsszelben, amely a bevándorlás ügyében szem előtt tartja az Országgyűlés korábbi döntéseit, valamint az európai és a magyar érdekeket.

Címkék: bevándorlás, csúcs, eu, unió

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése