Városlista
2020. április 6, hétfő - Vilmos, Bíborka

Hírek

2014. Október 20. 17:00, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Esterházy út - Hamarosan végeznek a munkálatokkal

Esterházy út - Hamarosan végeznek a munkálatokkal

Végéhez közelednek az Esterházy úti beruházások. Több mint 1700 négyzetméter járdaszakaszon épül új térburkolat.

A munkálatokat ma délután tekintette meg Áldozó Tamás. A polgármester elmondta, az Esterházy út a város egyik legszebb utcája volt valaha és a most zajló munkálatok az első lépések affelé, hogy újra azzá válhasson. A Béke tértől egészen az I. világháborús emlékműig terjedő 500 méter hosszú járdaszakaszon a nagy mértékű gyalogos forgalom, valamint az elöregedett burkolat miatt vált szükségessé a felújítás. A városvezetőtől megtudtuk, az emlékmű környékének megújítására beadott pályázat még elbírálásra vár, sikeres pályázat esetén jelentős összeget spórolhat meg a város.

A járda burkolatának kiválasztásakor szempont volt, hogy illeszkedjen a korabeli utcaképhez, így antikolt hatású térkő mellett döntöttek. - A térkő burkolat nagy előnye, hogy bármely jövendőbeli közmű bekötés után tökéletesen helyre lehet állítani - mondta el a polgármester, hozzátéve:tervezik az utcai fasorok és a zöld területek állapotának felülvizsgálatát is. - Az Esterházy út az egyik legszebb példa a városban arra, ahogy az itt lakók örökbe fogadják és gondozzák a közterületeket, virágládákat. Biztos vagyok benne, hogy így lesz ez az új járda melletti zöld területekkel is - tudtuk meg a sajtótájékoztatón.


Felújítják a Bakony-ér hídjának támfalát is

Áldozó Tamás elmondta azt is, hogy nemcsak az Esterházy úton zajlanak jelenleg járdafelújítások, Tapolcafőnaz előirányzott költségvetésből jelentős pénzmaradványok keletkeztek. Az így megmaradt 8 millió forintot szintén járdaépítésra használják fel, de már készül a jövő évi járdafelújítási program is.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Április 06. 16:41, hétfő | Helyi

Szájmaszkot és gumikesztyűt kap minden 60 év feletti pápai lakos

Önkormányzati képviselők és az ESZI munkatársai viszik el személyesen az eszközöket, amelyekhez egy rövid használati utasítást is mellékelnek.

2020. Április 06. 13:10, hétfő | Helyi

Nyolc idős beteget átvesz az ESZI a kórháztól

2020. Április 06. 12:57, hétfő | Helyi

Átadták a Kínából érkezett szájmaszkok felét az Alapellátási Intézetnek

10 ezer darab sebészeti szájmaszk érkezett meg pénteken késő délután Pápára. A közadakozásból megvásárolt eszközök felét az Egyesített Szociális Intézmény, másik felét pedig az Alapellátási Intézet használja fel.

2020. Április 05. 10:14, vasárnap | Helyi

Pápa városa is szerepel Orbán Viktor legújabb videójában

Virágvasárnapon, Húsvét közeledtével a Miatyánk imádságot mondják el egyházi személyek, a Kárpát-medence több pontjáról.