Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2014. Október 20. 17:00, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Esterházy út - Hamarosan végeznek a munkálatokkal

Esterházy út - Hamarosan végeznek a munkálatokkal

Végéhez közelednek az Esterházy úti beruházások. Több mint 1700 négyzetméter járdaszakaszon épül új térburkolat.

A munkálatokat ma délután tekintette meg Áldozó Tamás. A polgármester elmondta, az Esterházy út a város egyik legszebb utcája volt valaha és a most zajló munkálatok az első lépések affelé, hogy újra azzá válhasson. A Béke tértől egészen az I. világháborús emlékműig terjedő 500 méter hosszú járdaszakaszon a nagy mértékű gyalogos forgalom, valamint az elöregedett burkolat miatt vált szükségessé a felújítás. A városvezetőtől megtudtuk, az emlékmű környékének megújítására beadott pályázat még elbírálásra vár, sikeres pályázat esetén jelentős összeget spórolhat meg a város.

A járda burkolatának kiválasztásakor szempont volt, hogy illeszkedjen a korabeli utcaképhez, így antikolt hatású térkő mellett döntöttek. - A térkő burkolat nagy előnye, hogy bármely jövendőbeli közmű bekötés után tökéletesen helyre lehet állítani - mondta el a polgármester, hozzátéve:tervezik az utcai fasorok és a zöld területek állapotának felülvizsgálatát is. - Az Esterházy út az egyik legszebb példa a városban arra, ahogy az itt lakók örökbe fogadják és gondozzák a közterületeket, virágládákat. Biztos vagyok benne, hogy így lesz ez az új járda melletti zöld területekkel is - tudtuk meg a sajtótájékoztatón.


Felújítják a Bakony-ér hídjának támfalát is

Áldozó Tamás elmondta azt is, hogy nemcsak az Esterházy úton zajlanak jelenleg járdafelújítások, Tapolcafőnaz előirányzott költségvetésből jelentős pénzmaradványok keletkeztek. Az így megmaradt 8 millió forintot szintén járdaépítésra használják fel, de már készül a jövő évi járdafelújítási program is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:18, szombat | Helyi

Később túrják fel a Vásár utcát

Bár április elején azt jelentették be, hogy néhány hét múlva megkezdődik az úttest felbontása és a vízvezetékek cseréje, most mégis úgy döntöttek, hogy a nyári szünetig várnak vele.

2024. Április 20. 08:55, szombat | Helyi

Kis híján megölte a saját édesanyját a Pápa környéki faluban! - Videó

Emberölés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás egy 39 éves Pápa környéki lakossal szemben.

2024. Április 19. 18:27, péntek | Helyi

Itt van a Játékfesztivál szombati fellépője

Lovasi András és Leskovics Gábor közös zenekara ad koncertet a pápai Fő téren!

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk