Városlista
2024. május 25, szombat - Orbán

Hírek

2024. Április 16. 08:05, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Esős napok jönnek, mind járművel, mind gyalogosan körültekintőbben közlekedjen!

Esős napok jönnek, mind járművel, mind gyalogosan körültekintőbben közlekedjen!

A meteorológiai előrejelzések alapján ma csapadékos időjárásra számíthatunk. A legtöbb problémát ilyenkor a csúszós utak és a romló látási viszonyok jelentik.

A rendőrség kéri, hogy vezessen fokozott óvatossággal és körültekintéssel, a járműve sebességét az út- és látási viszonyoknak megfelelően válassza meg! Lassabb, körültekintőbb, előrelátóbb vezetéssel meg lehet előzni a gyalogos baleseteket is, még ha azt a gyalogos figyelmetlensége is váltaná ki.

Nehezítheti a helyzetet, ha a gyalogosok sötét tónusú ruházatot viselnek. Csapadékos időben, a gyalogosok igyekeznek mielőbb „fedél alá”, azaz védett helyre kerülni, így sok esetben figyelmük felületes, nem feltétlenül a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen kelnek át, és rosszul mérik fel az érkező járművek sebességét. Esőben még a kinyitott esernyő is korlátozhatja a gyalogosokat a biztonságos közlekedéshez, a külvilág észleléséhez.

Kérik, ha gyalogosan közlekedik, az úttestre lépés előtt mindig győződjön meg arról, hogy észlelték-e a közeledő járművek vezetői. Többször nézzen körbe még az esernyő alól is, erre az időre hajtsa félre az esőkabát kapucniját, hogy meggyőződjön az úttesten való átkelés veszélytelenségéről!
... hogy mindenki hazaérjen!

Fotó: Pixabay

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:20, szombat | Helyi

Rangos nemzetközi díjat kapott egy somlói bor

A somlói Tornai Pincészet 2017-es Top Selection Grófi Hárslevelűje és a Royal Tokaji 2018-as 6 puttonyos Tokaji Aszúja is elnyerte idén a legmagasabb elismerést, a Trófea-díjat a londoni International Wine Challenge-en (IWC).

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 25. 07:42, szombat | Helyi

100 van Gogh rajz az Esterházy-kastélyban

Új időszaki kiállítás nyílt az Esterházy-kastélyban. A tárlat 100 Vincent van Gogh rajzot mutat be.

2024. Május 24. 08:09, péntek | Helyi

Lényegesen gyorsabban készül a Kossuth utca, mint tavaly

Míg tavaly egy nagyságrendileg ugyanekkora terület burkolása csaknem négy és fél hónapot vett igénybe, most alig másfél hónap elegendő volt rá.