Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2017. December 19. 12:10, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Értékes adományt hozott ismét Pápára a Teuton Lovagrend

Értékes adományt hozott ismét Pápára a Teuton Lovagrend

Két pápai intézmény, a Szent Anna Katolikus Óvoda és a Fenyveserdő Bölcsőde részesült a pénz- és játékadományból, a gyermekek legnagyobb örömére.

A német lovagrend delegációja ezúttal is Klaus Blos, az Ordo Militaris Teutonicus nagymestere vezetésével érkezett Pápára. A delegáció, kiegészülve dr. Mail József apát-plébánossal, dr. Áldozó Tamás polgármesterrel és Unger Tamás alpolgármesterrel, megtekintette a Szent Anna Óvoda Tücsök csoportjának karácsonyi műsorát az óvoda tornatermében, melyet követően átadták a gyermekeknek a pénzadományból vásárolt karácsonyi csomagokat. Klaus Blos, a lovagrend nagymester az adományok átadását követően elmondta, huszonegy éve hoznak Pápára adományokat, ez idő alatt kiváló kapcsolatot alakítottak ki a város vezetésével. Legutóbb a kórháznak és az idősek otthonának adományoztak, de rendszeresen érkeznek gyermekétel és tápszer csomagokkal is városunkba. Az idei évben összesen huszonhét szállítmány érkezett a Teuton Lovagrend közreműködésével Hévízre, Sümegre és Pápára, összesen 1,6 millió euro értékben. A lovagrend tagja nem pénzért, hanem önkéntesként, társadalmi munkában végzik az adományok összegyűjtését és szétosztását a rászorulók körében.

Veisz Endréné, a Szent Anna Óvoda vezetője köszönetet mondott a lovagrend újabb adományaiért. 107 gyermek kapott édességet és gyümölcsöt tartalmazó ajándékcsomagot, összesen 400 euro értékben, ezen kívül pedig új játékok is érkeztek az ovisok legnagyobb örömére. Az elmúlt években több alkalommal is nyújtott segítséget a Teuton Lovagrend a katolikus óvodának, hozzájárultak a tornaterem felújításához, számos kül- és beltéri játékot adományoztak és évről-évre karácsonyi ajándékcsomagokkal lepik meg az apróságokat.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 19:31, kedd | Helyi

Több diák torokkaparást, köhögést tapasztalt a Türr Gimnáziumban

A tegnapi napon a Türr István Gimnázium Csáky László utca felőli egyik tantermében többen torokkaparása, köhögésre panaszkodtak, és a tünetek ma délelőtt sem enyhültek.

2024. Április 23. 18:42, kedd | Helyi

Grőber Attila: A nyugdíjas egyesület vezetője hívta-e a nyugdíjasokat, a személyi számukat kérve?

A hírek szerint történtek ilyen hívások, Baán Éva korábban azt nyilatkozta, hogy az egyesület nevében telefonáltak. Az ellenzéki politikust azonban megkeresték azzal, hogy Baán Éva hívta fel őket az adategyeztetés miatt.

2024. Április 23. 12:09, kedd | Helyi

A nyugdíjas egyesület nevében telefonálnak Pápán, ne adja meg a személyes adatait

Több olvasónk is felhívta a figyelmünket arra, hogy a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete nevében telefonon kérik tőlük a személyes adataikat, köztük a személyi számukat.

2024. Április 22. 15:32, hétfő | Helyi

Megkezdték az idei kátyúzást Pápán

Számos úthiba van a városban, a mostani munkálatok során 500 négyzetméteren újul meg a burkolat.