Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Július 03. 18:01, kedd | PR

Erre figyeljünk a konyha és a fürdőszoba felújításakor

Erre figyeljünk a konyha és a fürdőszoba felújításakor

Ha elszántuk magunkat a lakás helyiségeinek felújítására, és sikerült kivitelezőket is találnunk, vagy esetleg saját kezünkkel végezzük el a feladatot, van pár dolog, amire mindenképp figyeljünk oda -

-még a munka megkezdése előtt.

A család szokásai

Mielőtt bármibe bele kezdünk, figyeljük meg a családunk szokásait. Ki, mikor használja a (legtöbbet) a fürdőszobát? Ha több fős a családunk, hányan használjuk egyszerre a helyiséget? Ha van gyermekünk, akkor mik az ő igényei? A gyors tusolást szeretjük zuhanykabinban vagy inkább a kádfürdőzést? Milyenek az arcápolási, sminkelési, borotválkozási szokásaink? Hol mossuk és szárítjuk a ruhákat? Mennyi törölközőnk van?

A konyhába kell-e étkező rész vagy csak munkapult? Hányan főzünk egyszerre maximum? Mennyi konyhai holmit kell tárolnunk? Szeretnénk-e egy kis kamrasarkot kialakítani, vagy mosogatógépet, páraelszívót tervezünk-e beépíteni? Elbírja-e a hálózat a gépeket? Ilyen és ehhez hasonló, apróságnak tűnő dolgokon sok minden és sok pénz múlhat, ha nem gondoljuk még át őket az elején.

A fürdőszoba újragondolása

A fürdő mérete nagyban meghatározza lehetőségeinket. Zuhanykabin fér be vagy kád? Ha van elegendő hely egy kádnak, akkor az lehet szögletes, aszimmetrikus vagy sarokkádas verzió is, esetleg ezek kétszemélyes változata is. Ha extra kényeztetésre vágyunk fürdőzés közben, akkor választhatunk masszázskádat. Ha nagyobb alapterületű a fürdőszoba, akkor akár szabadon álló kádban is gondolkodhatunk. Továbbá fontos kérdés, hogy szimpla vagy dupla mosdót szeretnénk kialakítani, valamint szükségünk van-e bidére. A csaptelepek összhangját tartsuk szem előtt!

A tervezés során vegyük figyelembe a vízkiállásokat, és legyen elegendő hely a kényelmes mozgáshoz. Ha sikerült nagyjából mindennek megtalálni a helyét, akkor jöhet a már a konkrét szaniterek és kiegészítők kiválasztása. Legyen egységes stílusú az új fürdőszoba! Ezek után már biztosan nem tűnik olyan kritikus helyiségnek a lakásban a felújítása!

A csempék és padló tekintetében szinte korlátlanok a lehetőségeink. A vízálló fapadlótól kezdve a betonig, bármi szóba jöhet, sőt, ma már sokan nem is csempézik a fürdőszobát, mert elérhetőek már a vízhatlan falfestékek, kifejezetten fürdőszobákba. Gyűjtsünk sok-sok inspirációt fürdőszoba trend témában, majd kérjük ki szakemberek tanácsát a megvalósíthatóság szempontjából!



A konyha új ruhája

Ha van lehetőségünk a konyhát teljesen az alapoktól újra gondolni, akkor a hűtő-konyhapult-főzőállás megfelelő kialakítására törekedjünk, azaz a konyhai munkafolyamatok között ne kelljen túl nagy távolságokat megtennünk, de legyen elég hely mindenre. Például a tűzhely ne legyen közvetlenül a mosogató mellett.

Legyen elég konyhabútorunk: nyitott polcok, klasszikusabb konyhaszekrény alsó és akár felső szekrénysorral is, vagy egy felújított retro darab is jól mutathat. Törekedjünk a megfelelő konyhai világítás kialakítására, lássuk, amit főzünk. Erre jó megoldás lehet a főfényen kívül a pultmegvilágító LED lámpa vagy lámpasor. Gondoljuk át milyen és mekkora gépekre lesz valóban szükségünk a mindennapok során: mosogatógép, mikró, kávéfőző, vízforraló... melyek azok, amelyeket elöl szeretnénk tartani.

Egyedi méretek

Az is megér egy kört még a tervezés legelején, hogy lakásunk helyiségei mennyire egyedi méretűek. Elég, ha bemegyünk egy bútor szaküzletbe és kiválasztjuk a nekünk tetsző darabokat, vagy mindent külön méretre kell szabni.

Mindkettőnek megvan az előnye és a hátránya, utóbbi esetben még precízebbnek kell lennünk a mérések során és persze az összeszerelésnél is. Cserébe sokkal egyedibb és praktikusabb megoldásaink lehetnek a helyiségekben!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 16. 10:31, kedd | PR

Sportcipő a gyerkőcöknek: ezeket a népszerű márkákat érdemes megismerni!

Amikor gyermekeink egészséges testi és szellemi fejlődéséről van szó, alapvető fontosságú, hogy odafigyeljünk az őket körülvevő tényezőkre.

2024. Április 09. 11:23, kedd | PR

A mobil kaszinó appok térnyerése Magyarországon: Kényelem, elérhetőség és biztonság

Az elmúlt években Magyarországon is egyre népszerűbbé váltak a mobil szerencsejáték-alkalmazások.

2024. Április 05. 22:27, péntek | PR

Hogyan legyünk jó gazdik? – Ingyenes oktatóanyagok a kutyatartás kihívásaira

A mai modern világban, ahol a technológiai fejlődés és a gyors élettempó dominál, sokan keresnek menedéket és nyugalmat a természetben, illetve házi kedvencek társaságában.