Városlista
2020. október 28, szerda - Simon

Hírek

2020. Október 08. 09:17, csütörtök | PR

Erre figyelj, ha biztonsági őr állást keresel

Erre figyelj, ha biztonsági őr állást keresel

Biztonsági őr állásokat bőségesen hirdetnek még a jelenlegi nehéz munkaerőpiaci körülmények között is, de nem árt néhány fontos részlettel tisztában lenni, mielőtt biztonsági őr állásra jelentkezel.

Sokak számára vonzó a biztonsági őr állás, mert biztos megélhetést és tisztességes fizetést kínál. Ugyanakkor van néhány fontos részlet, amivel pontosan képben kell lenned, mielőtt biztonsági őr állást keresel.

A biztonsági őr állás képzettséghez kötött

Magyarországon már hosszú ideje csak hivatalos biztonsági őr vizsgával rendelkezők vállalhatnak biztonsági őr állást. Az OKJ képzés változásával más lett a képzés neve is. Ha most jelentkeznél ilyen tanfolyamra, akkor Személy és vagyonőr tanfolyam néven keresd. Ez a 320 órás tanfolyam kötelező jelleggel tartalmaz 40 óra gyakorlatot is, így a képzés után munkába álló friss biztonsági őrök már némi tapasztalattal indulnak el.

A szakképesítéssel személy és vagyonőr, parkolóőr, portás és múzeumi teremőr állások tölthetőek be. Ezek mind a FEOR szerint listázott munkakörök, amik sok esetben vállalkozóként is betölthetőek, így még kedvezőbb feltételek mellett lehet munkát vállalni.

Feltételekhez kötött jelentkezés

Bár azt gondolnánk, hogy egy portásfülkében bárki elüldögélhet, sok helyen a portás állás betöltését is vagyonőr vizsgához kötik. A személy és vagyonőr tanfolyamra jelentkezésnek pedig komoly feltételei vannak.

Az egyik legszigorúbb szűrése a megfelelő foglalkozás-egészségügyi orvosi alkalmassági vizsgálat, ahol kizáró ok az epilepszia, vagy a látás és halláshiba. Kötelező emellett a büntetlen előélet, amit erkölcsi bizonyítvánnyal kell igazolni. Tizennyolcadik életév alatt nem lehet tanfolyamra jelentkezni, emellett további feltétel a minimum nyolc általános elvégzése és a magyar, vagy Európai Uniós állampolgárság.

A biztonsági őr nem iskolaőr

Néhány hónapja kezdődött meg az iskolaőrség felállítása. Ezek a rendőrség kötelékébe tartozó őrök a biztonsági őröknél magasabb, de a rendőröknél alacsonyabb jogkörrel rendelkeznek, képzésüket pedig a rendőrség végzi. Az iskolaőrök feladata a házirend betartatása, amihez gumibotot, gázsprayt és bilincset is használhatnak.

Iskolaőr állást is csak a hivatalos tanfolyam sikeres elvégzése után lehet vállalni, az iskolaőrök képzése azonban nem egyezik a biztonsági őr képzéssel, így hiába van személy és vagyonőr vizsgád, nem vállalhatsz ilyen állást, míg le nem teszed a megfelelő vizsgákat erre is.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 26. 17:00, hétfő | PR

Hogyan válasszunk mobiltelefont?

A piaci kínálat hatalmasra duzzadt az elmúlt években, és mára számtalan különböző tudású és márkájú telefon közül választhatunk, többféle szempontot is figyelembe véve.

2020. Október 23. 16:39, péntek | PR

Férfi divattrendek őszre? Itt megtalálod!

Felkészültél a hűvösebb napokra? Ha követed a divatot, és szeretnél lépést tartani az idei őszi-téli férfi divattrendekkel, akkor a legjobb helyen jársz. Bemutatjuk neked a 2020 őszi-téli kollekcióját.

2020. Szeptember 21. 15:47, hétfő | PR

Elindult az épületenergetika digitalizációját fejlesztő IPOSZ-IVSZ projekt! Okosotthont mindenkinek!

2020. áprilisában vette kezdetét a GINOP-5.3.5-18-2019-00094-es kódú pályázat az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ) és az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) gondozásában.

2020. Szeptember 15. 11:30, kedd | PR

Ingyenes képzések várhatóak festéssel foglalkozó vállalkozások részére

2020 áprilisában vette kezdetét a GINOP-5.3.5-18-2018-00027-es kódú pályázat az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ) és a Szobafestő, Mázoló, Tapétázó Országos Ipartestület (SZMTOI) gondozásában.