Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2012. December 28. 08:07, péntek | Helyi önkormányzati

Erőss Bulcsú: Támogattam a Húsgyár megsegítését

Erőss Bulcsú: Támogattam a Húsgyár megsegítését

A 2012-es év utolsó képviselő-testületi ülését értékelte Erőss Bulcsú, a párt önkormányzati képviselője.

Első napirendi pontként elfogadták a képviselők az önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló rendelet módosítását lévén, hogy módosultak az önkormányzat önként vállalt feladatkörei (általános és középiskolák állami fenntartásba kerültek), ezzel egyidejűleg pedig létrejött a Járási Hivatal, és az Önkormányzat székhelye is változott a Régi Városháza épületének átadásával.

Következett ezután a köztisztviselőket megillető juttatásokról szóló rendelet módosítása, mely lehetővé teszi 2013-ban is a felsőfokú végzettségű köztisztviselők számára, hogy 30 %-os illetménykiegészítést kaphassanak.

A belváros közlekedéséről szóló önkormányzati rendeletet is támogatta a Jobbik, ugyanakkor Erőss Bulcsú hozzátette: a belvárosi utcákba eddig is bejártak 3,5 tonnánál nehezebb gépjárművek, sokszor nem került sor a szankcionálásra, elvárom a jövőben a Közterület-felügyelet és a Rendőrség munkatársaitól, hogy a megjelölt időn kívül lépjenek fel az ilyen típusú közlekedési szabálysértések ellen.

Hatályon kívül kellett helyezze a testület a helyi autóbusz közlekedési díjáról szóló önkormányzati rendeletet következő napirendi pontként, ugyanis megszűnik a rendeletalkotásra történő felhatalmazás e tárgykörben, az önkormányzatok számára ugyanakkor – és ez már a soron következő újabb napirendi pont tárgya volt – a személyszállítási közszolgáltatás ellátására vonatkozóan szerződést kell kötni, melyet nyílt pályázati felhívásnak kell megelőznie. Maga a szerződés zárt ülés anyaga, ezért csupán annyit tudok arról elmondani, hogy a Jobbik nem támogatta sem a nagymértékű önkormányzati hozzájárulást, amely a szerződésben szerepelt, sem az infláción túli tarifaemelést. - Meggyőződésem, hogy a nagycsaládosoknak, a bérből és fizetésből élőknek komoly kihívást fog jelenteni a 2013-as évben a helyi bérletek, menetjegyek megvásárlása - fogalmazott a jobbikos képviselő.

A Pápai Többcélú Kistérségi Társulási Megállapodás módosításával folytatta a testület a napirendi pontok megtárgyalását. Itt annyiban változik a rendszer, hogy az önálló munkaszervezetet január 1-jével meg kell szüntetni és a munkaszervezeti feladatok ellátására ki kell jelölni a kistérség valamely települését, mint gesztor települést. Ezt a feladatot Takácsi vállalta magára. A Jobbik az előterjesztést támogatta.

A vegyes ügyek előtti utolsó napirendi pontként egy beszámolót fogadott el a jobbikos képviselő a testület többségével egyetemben, mégpedig az Észak-Balatoni Térség Regionális Települési Szilárd Hulladék Kezelési Önkormányzati Társulás tevékenységéről. A vegyes ügyek közül Erőss Bulcsú kiemelt pontként beszélt egy fontos előterjesztésről, melyet zárt körben, de teljes egyetértésben fogadott el a testület, a helyi munkahelyek védelméről. Már korábbiakban is szó volt róla, hogy egy nagy múltú és sok munkavállalót foglalkoztató cég bajba került városunkban, és szükséges a testület felhatalmazása ahhoz, hogy a polgármester a Kormánnyal tárgyaljon ez ügyben. Jelen állás szerint a kormány nagy összeggel segíti az önkormányzatot, hogy utóbbi aztán ezt a helyi céget megmentse. - Úgy gondolom, hogy ilyen estekben ellenzékiként is kutyakötelességem támogatni a testületi többséget a pápai emberek jövőjének biztosítása érdekében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől