Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2012. Május 18. 11:26, péntek | Helyi
Forrás: Jobbik

Erőss Bulcsú: Nem támogattam a város hitelfelvételét

Erőss Bulcsú: Nem támogattam a város hitelfelvételét

A Jobbik önkormányzati képviselője a következő sajtóközleményben ír a májusi képviselő-testületi ülésről.

A testület a Fő tér és a régi Városháza épületénél történt munkálatok megtekintésével kezdte meg mai munkáját. A munkálatok befejeztének pontos dátumáról senki nem akart, vagy nem mert nyilatkozni, az azonban jól látszik, hogy különböző okok miatt erős csúszás várható a Fő tér átadásának esetében. Azért szomorú ez, mert a rekonstrukciós munkálatok miatt, valamint a fizetőképes kereslet erős csökkenése miatt a területen lévő kisvállalkozások egy részének pont akkor kell lehúzniuk a rolót, amikor kész lesz az új Fő tér. A régi Városháza valóban szép és lenyűgöző helyen tudja majd fogadni az ügyfeleket, valamint a testületi ülések is méltóbb helyre kerülnek a mostani „szocreálos” ülésteremből hűen tükrözvén Pápa történelmi múltját. Az ülésterembe visszatérve első napirendi pontként tárgyalta a testület a 2011. évi költségvetés végrehajtását, valamint a 2011. évi ellenőrzések tapasztalatait. Az előterjesztés első részét a Jobbik képviselőjeként elutasítottam, a második részét pedig elfogadásra alkalmasnak ítéltem lévén, hogy az ellenőrzött szerveknél (Kórház, GAESZ, Tűzoltóság) említést érdemlő hiányosságokat nem tapasztaltak a Hivatal munkatársai. Az OTP-től felvenni kívánt 500 milliós folyószámlahitel igénybevételét elutasítottam, nem helyénvaló az a magyarázat, hogy ez csak, ha nagy szükség van, akkor kell, hiszen nyáron nincsenek az önkormányzatnak fajsúlyos bevételei, eddig sem voltak és még sem volt szükség egy ilyen mértékű „A” hitelre. Az OTP pedig olyan fedezetet kért az önkormányzattól, mely szerint utóbbi engedményezi és felhatalmazáson alapuló megbízást biztosít a banknak az összes önkormányzati fizetési számlára és alszámlára. Túl nagy autonómiát ad ez a szerződés a Jobbik szerint a pénzintézetnek. A következő napirendi pont a különböző ellátások térítési díjának rendelet-módosítása volt, erőssége az előterjesztésnek, hogy Pápán – más hazai településekkel ellentétben – továbbra sem lesz bölcsődei gondozási díj, ami nagyobb mozgásteret jelent a szülőknek a munkavállalás területén, már ha rendelkeznek állással…Elfogadta a testület és jómagam is a város új sportkoncepcióját, mely legutóbb 1999-ben került elfogadásra, megérett az újragondolásra az anyag, amit most a testület pótolt is. A vegyes ügyekben különböző pályázatok benyújtását támogatta a testület, többek között óvodafejlesztésre. Külön öröm a Jobbik számára, hogy a testület újfent előterjesztést tudott tárgyalni a határon túli magyarok érdekében, ez esetben a Kisebbségekért – Pro Minoritate Alapítványt támogattuk egyhangú döntéssel 200 ezer forinttal annak érdekében, hogy a már gazdag hagyománnyal rendelkező XXIII. Bálványosi Nyári Szabadegyetemet és Diáktábort sikeresen megszervezhessék. A zárt ülésen elfogadta a testület a Pápai Platán és a Pápai Városfejlesztő Kft.-ék 2011. évi beszámolóját és a 2012. évi üzleti tervét.

Címkék: erőss bulcsú, jobbik

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.