Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. December 16. 08:20, hétfő | Helyi
Forrás: Pápai Rendőrkapitányság

Épülő házba törtek be

Épülő házba törtek be

Vádemelési javaslattal zárult az ellen az öt gyanúsított ellen folytatott nyomozás, akik 2013 augusztusában több százezer forint értékű tárgyakat kíséreltek meg eltulajdonítani egy építés alatt álló lakóházból.

A nyomozás adatai szerint 2013. augusztus 12-én este a 21 éves K. Ádám és a 37 éves Ny. Tamás pápai lakosok, valamint a 35 éves Sz. István adászteveli lakos egy bérelt tehergépkocsival egy – már korábban kifigyelt – építés alatt álló kétlakásos lakóházhoz mentek, amelynek közelében leparkolták járművüket. A gyanúsítottak a kapu jobb szárnyának leemelésével jutottak be az ingatlan udvarára, majd a nyitott ablakon keresztül bemásztak az épületbe. Egy ott talált kalapács segítségével kifeszegették helyéről a bejárati ajtót és azt a gépkocsi rakterébe tették. Időközben elhatározták, hogy Sz. Istvánt hazaviszik és nélküle folytatják a betörést, mivel a férfi csak akadályozta őket a bűncselekmény elkövetésében. Miután társukat kitették otthonában, felkeresték két lány ismerősüket, akik éjszaka önként velük mentek az épülő házhoz. Míg a két férfi a már beépített nyílászárókat szedte ki helyükről az előzőleg vásárolt fűrésszel és egy ott talált vágókéssel, valamint a különböző építési anyagokat, szerszámgépeket és a kőműves munkához használt eszközöket pakolta össze az udvarban, addig a velük levő 19 éves V. Anita és a 18 éves – akkor még fiatalkorú - H. Renáta pápai lakosok a környék figyelésével biztosították a helyszínt. A betörőket az ingatlan közelében felvillanó szolgálati rendőrségi gépkocsi fényjelzése riasztotta meg, ezért kimenekültek a házból és elrejtőztek a közelben. Az általuk leparkolt tehergépkocsit azonban már nem volt idejük lezárni, abban a rendőrök megtalálták egyikük vezetői engedélyét.

A rövid időn belül rendőrkézre kerülő gyanúsítottak kihallgatásuk alkalmával beismerő vallomást tettek.
A Pápai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a lopás bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a napokban vádemelési javaslattal zárta le és az ügy iratait a Veszprémi Járási Ügyészségnek továbbította.

Fotó: police.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 13:40, hétfő | Helyi

Ismert olasz zenésznek adta ki magát, 3 milliót utalt neki a pápai hölgy

Egy ismert olasz együttes egyik tagjának adta ki magát a romantikus csaló, aki egy csomó pénzt kért a pápai nőtől - írja a Police.hu.

2024. Április 29. 09:24, hétfő | Helyi

Mindenki táncolt - Tánc világnapja Pápán

Az április 29-i tánc világnapjához kapcsolódóan kétnapos rendezvényt szervezett Pápán, a Vadvirág Művészeti Egyesület és a Tánc-Lánc Alapítvány.

2024. Április 28. 14:17, vasárnap | Helyi

Mind a négy belvárosi közle rendbetételével végeztek a Pápai Polgárok

A Pápai Polgárok arra kívánják felhívni a városlakók és a városvezetés figyelmét, hogy a pápai közlék turisztikai desztinációk is lehetnének, ha megfelelően karban és tisztán lennének tartva.

2024. Április 28. 14:00, vasárnap | Helyi

Május elsején ezúttal is ébresztőt fújnak a Pápai Fúvósok - Mutatjuk az útvonalat

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.