Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2020. Július 15. 14:03, szerda | Külföld
Forrás: Járai Judit, az MTI tudósítója jelenti - fotó: ENTERPRISE NEWS AND PICTURES

Epstein egykori barátnője tagadja, hogy kiskorú lányokat toborzott szexuális visszaélésekre

Epstein egykori barátnője tagadja, hogy kiskorú lányokat toborzott szexuális visszaélésekre

Ghislaine Maxwell, a kiskorúakkal szemben elkövetett szexuális visszaélésekkel vádolt és öngyilkosságot elkövetett Jeffrey Epstein egykori barátnője és segítőtársa kedden ártatlannak mondta magát a bíróságon.

Az 58 éves, július elején New Hampshire egyik városkájában letartóztatott Maxwell - a néhai sajtómágnás, Robert Maxwell lánya - nem személyesen jelent meg a manhattani bíróság meghallgatásán, hanem videokonferencia keretében válaszolt a kérdésekre.

A vád szerint nemcsak toborozta a kiskorú lányokat Epstein számára, hanem "felkészítette" őket a szexuális visszaélésekre, gyakran jelen volt és egyes esetekben maga is részt vett e visszaélésekben. Az ügyészi dokumentum szerint hamis tanúvallomást is tett ez ügyben, még 2016-ban, amikor Epstein ellen polgári peres eljárást indított néhány egykori áldozata.

A bírósági dokumentumok tanúsága szerint Maxwell ügyvédjei azzal érveltek ügyfelük mellett, hogy Epstein halála után "a média hamisan próbálkozott azzal, hogy Epsteint vele helyettesítse". Azt állították, hogy Ghislaine Maxwell már hosszú évek óta nem is állt kapcsolatban Jeffrey Epsteinnel.

Az ügyvédek ötmillió dolláros óvadékot ajánlottak fel védencük nevében a szabadlábon történő védekezésért és az előzetes börtön helyett a házi őrizetért. Az ügyészség írásbeli érvelése szerint nagy a kockázata, hogy Maxwell az esetleges szabadlábra helyezése után gyorsan elhagyná az Egyesült Államokat. Alison Nathan bíró későbbre ígért döntést az óvadék ügyében. Egyúttal bejelentette, hogy 2021. július 12-re tűzi ki Maxwell tárgyalásának első napját.

Ghislaine Maxwellt ugyanabban a szuperbiztos manhattani börtönben őrzik, ahol korábban Jeffrey Epstein várt a tárgyalására. Amerikai sajtóhírek szerint a börtönhatóságok aggódnak a nő testi épségéért, ezért elvették tőle a lepedőket, és papírból készült ruházatot kapott.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.