Városlista
2022. november 30, szerda - András, Andor

Hírek

2022. Október 04. 10:00, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Energiaválság: Kritikus helyzetben az önkormányzat, a túlélés a cél

Energiaválság: Kritikus helyzetben az önkormányzat, a túlélés a cél

Intézmények bezárásával és egyéb takarékossági intézkedésekkel is másfél milliárd forintra lenne szüksége a pápai önkormányzatnak, hogy a megnövekedett energiaárak mellett is biztosított legyen a működése.

A Gazdasági Bizottság ülésén dr. Áldozó Tamás polgármester tartott beszédet, amelyben elemezte a helyzetet, valamint ismertette az önkormányzat kiadásait csökkenteni és bevételeit növelni kívánó tervezett intézkedéseket - derült ki a Pápa VTV beszámolójából.

Mint kiderült:

- Egyelőre nem tudni biztosan, hogy mekkora összeget kell fizetni az energiáért, de akár tízszeres áremelkedéssel is számolni kell a már beérkezett ajánlatok és más önkormányzatoktól kapott információk alapján.

- A közvilágításon nem lehet spórolni, kizárólag beruházással, de a polgármester szerint muszáj előre menekülni.

- A háromból egy bölcsőde bezár ideiglenesen, valamint óvodabezárás is várható.

- Az orvosi ügyelet állami kézbe kerülése esetén a Béke téri bérelt rendelő helyett az Anna térre kerül át a rendelés.

- Az ESZI-nél díjemelés várható.

-A Pápai Platán Nonprofit Kft. takarékossági tervei között szerepel, hogy nem lesz idén jégpálya, az év hátralévő hagyományos rendezvényeit nem tartják meg - kivéve az október 23-ai ünnepséget, a gyermek, ifjúsági és felnőtt színházi évad előadásait október utolsó hetében, valamint a pályázati kötelezettség miatt megvalósítandó programokat -, a Kékfestő Múzeum novembertől előzetes bejelentkezés alapján fogad látogatókat, és a csatolt települések kultúrházait is bezárják.

- A Spartacus Sporttelep üzemeltetése szünetel.

- A Sportcsarnokban az alsó szintet fűtik csak, itt tudnak majd öltözni a Perutz Stadionban sportolók is, mivel utóbbi öltözői szintén bezárnak.

- A Sportcentrum nyitva marad, de korlátozottan és árakat emelnek.

Mindezen spórolási intézkedések mellett is Áldozó Tamás szerint körülbelül másfél milliárd forintra lenne szüksége a városnak, amelyet a központi kormányzattól remélnek megkapni. A közeljövőben ezzel kapcsolatban tárgyalások fognak megkezdődni.

Az ülésen elhangzott, a képviselőktől további javaslatokat várnak a kiadások csökkentése érdekében. Az ellenzéki képviselők azt ígérték, hogy felül emelkednek a pártérdekeken ebben a kialakult helyzetben.

Ezek érdekelhetnek még

2022. November 29. 16:28, kedd | Helyi

Két házba is betört a pápateszéri férfi

A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai egy órán belül elfogták a pápateszéri betörőt, akinél több lopott tárgyat is megtaláltak.

2022. November 28. 10:36, hétfő | Helyi

Folyamatos a nyomozás a kemeneshőgyészi csontsovány kutya ügyében

A pápai nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki a kutya egyik gazdáját.

2022. November 28. 10:29, hétfő | Helyi

Fókuszban a nők elleni erőszak megelőzése

A párkapcsolati és a családon belüli erőszakról kaptak tájékoztatást a pápai diákok.

2022. November 27. 13:31, vasárnap | Helyi

Rálőtt egy kismacskára, állatkínzás miatt kell felelnie a 26 éves pápai lakosnak

A nagyteveli sértett 2022. szeptember 5-én délután tett feljelentést a Pápai Rendőrkapitányságon amiatt, hogy előző este lövések hangját hallotta, majd másnap hajnalban a teraszán megsebesítve talált rá a kölyök macskájára.