Városlista
2022. szeptember 24, szombat - Gellért

Hírek

2018. Szeptember 10. 11:38, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Emléktornát szerveznek Kis Károly tiszteletére

Emléktornát szerveznek Kis Károly tiszteletére

A 2017-ben elhunyt legendás pápai edző tiszteletére szervez emléktornát Vesztprémben a pápai önkormányzat, a PSE és a VEDAC - jelentették be ma délelőtt.

A Városházán megtartott sajtótájékoztatón Áldozó Tamás köszönetet mondott a veszprémi klubnak a jó partnerségért. Mint mondta, a pápai atlétikában szeretnének szintet lépni a következő években, néhány éven belül egészen más infrastruktúra áll majd rendelkezésre, de az új létesítményeket szakmai tudással is szeretnék megtölteni, tovább folytatva - az akkor ugyan mostoha körülmények között - de elszántsággal, hittel és következetességgel számos eredményt elérő Kis Károly munkásságát. - Esőben, hóban, sárban, napsütésben figyelte a futókat, vagy az aktuális dobókör mellett a kalapácsvetőket. Ezt a hozzáállást nekünk mindenképpen meg kell öriznünk, erről is szól a Kari bácsi emlékére szervezett verseny, mely hagyományteremtő céllal jön létre - mondta a városvezető hozzátéve, bízik abban, hogy néhány év múlva Pápa adhat majd otthont a rendezvénynek.

Németh Attila, a VEDAC ügyvezetője elmondta, nagy megtiszteltetetésnek tartják, hogy a Veszprémi egyesületet kereste fel a Pápai Atlétikai Club azzal, hogy együtt szervezzék meg az emléktornát. - Személyesen is ismertük Kis Károlyt és munkásságát, de a két klub között is nagyon szoros a kapcsolat, melyet még tovább szeretnénk mélyíteni - fogalmazott az ügyvezető hozzátéve, a VEDAC kötelességének érzi olyan kisebb atlétikai műhelyek támogatását, mint amilyen a pápai klub.

A versennyel kapcsolatban elhangzott, a dobóverseny mellett futószámok is szerepelnek a programban - több pápai sportoló részvételével.

Nagy megtiszteltetésnek nevezte, hogy részt vehet a Kis Károly emlékversenyen Orbán Éva olimpiai résztvevő kalapácsvető, akit a legendás edző indított el, az ő hatására választotta a sportágat. - Örülök annak is, hogy a jelenlegi és a volt klubom ilyen barátságos viszonyt ápol és nagyon várom a versenyt, bízom benne, hogy egy jó hangulatú és Karcsi bácsi emlékéhez méltó színvonalú versenyt tudunk megrendezni - mondta a sportoló.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Szeptember 23. 13:37, péntek | Helyi

Felfegyverkezve estek egymásnak a korábbi élettársak

A 28 éves pápai nő egy lapáttal, a 43 éves férfi pedig egy ásóval vértezte fel magát. Egy gépkocsiban anyagi kár keletkezett és egy könnyebb személyi sérülés is keletkezett az incidens során.

2022. Szeptember 23. 13:30, péntek | Helyi

Vezérőrnagyi elismerést vehetett át Mehringer Richárd!

Kiemelkedő tevékenységéért vehetett át elismerést a Pápai Rendőrkapitányság osztályvezető helyettese, dr. Töreki Sándor rendőr vezérőrnagytól.

2022. Szeptember 23. 13:25, péntek | Helyi

Grőber Attila: Az állam zsarolással próbálja megszerezni a Pápai Vízmű vagyonát

A képviselő szerint az önkormányzat jó gazdája a vízműveknek.

2022. Szeptember 23. 12:49, péntek | Helyi

Az ügyészség indítványozta a letartóztatását a rendőrség által korábban körözött két férfinak

Letartóztatását indítványozta a Pápai Járási Ügyészség annak a két, 26 és 22 éves férfinak, akik 2022. szeptember 10-én este kirabolták egy ismerősüket a pápai buszpályaudvaron.