Városlista
2020. július 2, csütörtök - Ottó

Hírek

2018. Szeptember 10. 11:38, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Emléktornát szerveznek Kis Károly tiszteletére

Emléktornát szerveznek Kis Károly tiszteletére

A 2017-ben elhunyt legendás pápai edző tiszteletére szervez emléktornát Vesztprémben a pápai önkormányzat, a PSE és a VEDAC - jelentették be ma délelőtt.

A Városházán megtartott sajtótájékoztatón Áldozó Tamás köszönetet mondott a veszprémi klubnak a jó partnerségért. Mint mondta, a pápai atlétikában szeretnének szintet lépni a következő években, néhány éven belül egészen más infrastruktúra áll majd rendelkezésre, de az új létesítményeket szakmai tudással is szeretnék megtölteni, tovább folytatva - az akkor ugyan mostoha körülmények között - de elszántsággal, hittel és következetességgel számos eredményt elérő Kis Károly munkásságát. - Esőben, hóban, sárban, napsütésben figyelte a futókat, vagy az aktuális dobókör mellett a kalapácsvetőket. Ezt a hozzáállást nekünk mindenképpen meg kell öriznünk, erről is szól a Kari bácsi emlékére szervezett verseny, mely hagyományteremtő céllal jön létre - mondta a városvezető hozzátéve, bízik abban, hogy néhány év múlva Pápa adhat majd otthont a rendezvénynek.

Németh Attila, a VEDAC ügyvezetője elmondta, nagy megtiszteltetetésnek tartják, hogy a Veszprémi egyesületet kereste fel a Pápai Atlétikai Club azzal, hogy együtt szervezzék meg az emléktornát. - Személyesen is ismertük Kis Károlyt és munkásságát, de a két klub között is nagyon szoros a kapcsolat, melyet még tovább szeretnénk mélyíteni - fogalmazott az ügyvezető hozzátéve, a VEDAC kötelességének érzi olyan kisebb atlétikai műhelyek támogatását, mint amilyen a pápai klub.

A versennyel kapcsolatban elhangzott, a dobóverseny mellett futószámok is szerepelnek a programban - több pápai sportoló részvételével.

Nagy megtiszteltetésnek nevezte, hogy részt vehet a Kis Károly emlékversenyen Orbán Éva olimpiai résztvevő kalapácsvető, akit a legendás edző indított el, az ő hatására választotta a sportágat. - Örülök annak is, hogy a jelenlegi és a volt klubom ilyen barátságos viszonyt ápol és nagyon várom a versenyt, bízom benne, hogy egy jó hangulatú és Karcsi bácsi emlékéhez méltó színvonalú versenyt tudunk megrendezni - mondta a sportoló.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Június 30. 14:00, kedd | Helyi

Ittasan hajtott fának a nő Nagytevelen, a rendőrök eljárást indítottak ellene

A Pápai Rendőrkapitányság befejezte az ügyben folytatott vizsgálatot.

2020. Június 30. 12:18, kedd | Helyi

310 millió forint az önkormányzati mínusz a járvány miatt

Összegezték a koronavírus járvány miatt kieső bevételeket, illetve a védekezésre költött összegeket. Első körben 310 millió forint mínusz jött ki, de ez még lehet ennél jóval több is.

2020. Június 30. 09:13, kedd | Helyi

50 helyett 116-al hajtott Kéttornyúlakon!

Továbbra is a gyorshajtás az egyik legfőbb baleseti ok, ezért a pápai rendőrök mindent megtesznek a sebességtúllépők kiszűrése érdekében.

2020. Június 29. 19:21, hétfő | Helyi

Gyönyörű képsorok városunkról - Bemutatták Pápa imázsfilmjeit

A várost bemutató rövidfilmeket eredetileg az év elején mutatták volna be, ám a koronavírus járvány miatt mostanra tolódott azok nyilvánosságra hozatala.