Városlista
2021. április 15, csütörtök - Tas, Anasztázia

Hírek

2018. Szeptember 10. 11:38, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Emléktornát szerveznek Kis Károly tiszteletére

Emléktornát szerveznek Kis Károly tiszteletére

A 2017-ben elhunyt legendás pápai edző tiszteletére szervez emléktornát Vesztprémben a pápai önkormányzat, a PSE és a VEDAC - jelentették be ma délelőtt.

A Városházán megtartott sajtótájékoztatón Áldozó Tamás köszönetet mondott a veszprémi klubnak a jó partnerségért. Mint mondta, a pápai atlétikában szeretnének szintet lépni a következő években, néhány éven belül egészen más infrastruktúra áll majd rendelkezésre, de az új létesítményeket szakmai tudással is szeretnék megtölteni, tovább folytatva - az akkor ugyan mostoha körülmények között - de elszántsággal, hittel és következetességgel számos eredményt elérő Kis Károly munkásságát. - Esőben, hóban, sárban, napsütésben figyelte a futókat, vagy az aktuális dobókör mellett a kalapácsvetőket. Ezt a hozzáállást nekünk mindenképpen meg kell öriznünk, erről is szól a Kari bácsi emlékére szervezett verseny, mely hagyományteremtő céllal jön létre - mondta a városvezető hozzátéve, bízik abban, hogy néhány év múlva Pápa adhat majd otthont a rendezvénynek.

Németh Attila, a VEDAC ügyvezetője elmondta, nagy megtiszteltetetésnek tartják, hogy a Veszprémi egyesületet kereste fel a Pápai Atlétikai Club azzal, hogy együtt szervezzék meg az emléktornát. - Személyesen is ismertük Kis Károlyt és munkásságát, de a két klub között is nagyon szoros a kapcsolat, melyet még tovább szeretnénk mélyíteni - fogalmazott az ügyvezető hozzátéve, a VEDAC kötelességének érzi olyan kisebb atlétikai műhelyek támogatását, mint amilyen a pápai klub.

A versennyel kapcsolatban elhangzott, a dobóverseny mellett futószámok is szerepelnek a programban - több pápai sportoló részvételével.

Nagy megtiszteltetésnek nevezte, hogy részt vehet a Kis Károly emlékversenyen Orbán Éva olimpiai résztvevő kalapácsvető, akit a legendás edző indított el, az ő hatására választotta a sportágat. - Örülök annak is, hogy a jelenlegi és a volt klubom ilyen barátságos viszonyt ápol és nagyon várom a versenyt, bízom benne, hogy egy jó hangulatú és Karcsi bácsi emlékéhez méltó színvonalú versenyt tudunk megrendezni - mondta a sportoló.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 14. 16:17, szerda | Helyi

Orbán Viktor: Várhatóan jövő héten nyithatnak a vendéglátóhelyek teraszai

Jövő héten nyithatnak a teraszok, ha megvan a három és félmillió beoltott – jelentette be szerdán a közösségi oldalán Orbán Viktor a kormányülést követően.

2021. Április 14. 08:13, szerda | Helyi

Gőgös Zoltán megvizsgáltatta, hogy hatékony-e a szervezetében a korábban kapott kínai vakcina

A korábbi szocialista politikus közösségi oldalán azt írta, hogy az elmúlt napokban szárnyra kapott, a kínai vakcina hatékonyságát megkérdőjelező hangoktól függetlenül is elvégeztette volna a vizsgálatot.

2021. Április 13. 15:51, kedd | Helyi

Április 13. - A Bakonyban egyre vastagabb a hótakaró

Akár 20 cm friss hó is összegyűlhet a Bakony egyes pontjain - írja az Időkép.

2021. Április 13. 09:52, kedd | Helyi

Késsel sebesítette meg partnerét a pápai nő

Életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletével vádolja a Veszprém Megyei Főügyészség azt az 53 éves pápai nőt, aki vitájuk közepette ittasan egy késsel sebesítette meg férfi ismerősét.