Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2022. December 13. 18:00, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Rendőrség

Elütöttek egy gyalogost Ugodon

Elütöttek egy gyalogost Ugodon

Nem ez volt az egyetlen gyalogosgázolás a mai napon megyénkben, a rendőrség óvatosságra inti a közlekedőket.

Délután fél óra leforgása alatt 2 úttesten áthaladó személyt is elütöttek gépkocsival a mai napon, írja a veszprémi rendőrség facebook oldala.

Az egyik 16 óra 40 perc körül Ugod belterületén, a másik pedig 17 óra 10 perc körül Veszprémben, a Jutasi úton történt. A gyalogosok mindkét esetben megsérültek, mentők szállították őket kórházba.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság ismét felhívja a gyalogosan közlekedők figyelmét, hogy olyan helyen, ahol a járművekkel szemben nincs elsőbbségük, csak akkor lépjenek az úttestre, ha meggyőződtek arról, hogy áthaladásukkal a járműforgalmat nem zavarják!

- Legyenek mindig óvatosak és körültekintőek! Saját életük, testi épségük és egészségük érdekében soha ne számoljanak azzal, hogy a járművezetők minden esetben észlelik Önöket! Sokat segíthet a szemkontaktus létesítése a jármű vezetőjével.
- Tegyenek meg mindent a saját észlelhetőségük érdekében! A sötét tónusú ruházat helyett keressenek feltűnőbb színűeket! Lakott területen kívül éjszaka vagy rossz látási viszonyok mellett a fényvisszaverő mellény használata kötelező, de ez az eszköz más körülmények között (lakott területen belül nappali viszonyok mellett) is életmentő lehet.
- A járművezetők esetében is nagyon fontos, hogy mindig fokozott óvatossággal, a sebesség jelentős csökkentésével közelítsék meg a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeket, buszmegállókat, illetve azokat a helyeket, ahol gyalogosok jelenlétére számítani lehet, valamint mindig az időjárási-, látási- és útviszonyoknak megfelelően vezessék gépjárművüket!

... hogy mindenki hazaérjen!

A kép csak illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 13:40, hétfő | Helyi

Ismert olasz zenésznek adta ki magát, 3 milliót utalt neki a pápai hölgy

Egy ismert olasz együttes egyik tagjának adta ki magát a romantikus csaló, aki egy csomó pénzt kért a pápai nőtől - írja a Police.hu.

2024. Április 29. 09:24, hétfő | Helyi

Mindenki táncolt - Tánc világnapja Pápán

Az április 29-i tánc világnapjához kapcsolódóan kétnapos rendezvényt szervezett Pápán, a Vadvirág Művészeti Egyesület és a Tánc-Lánc Alapítvány.

2024. Április 28. 14:17, vasárnap | Helyi

Mind a négy belvárosi közle rendbetételével végeztek a Pápai Polgárok

A Pápai Polgárok arra kívánják felhívni a városlakók és a városvezetés figyelmét, hogy a pápai közlék turisztikai desztinációk is lehetnének, ha megfelelően karban és tisztán lennének tartva.

2024. Április 28. 14:00, vasárnap | Helyi

Május elsején ezúttal is ébresztőt fújnak a Pápai Fúvósok - Mutatjuk az útvonalat

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.