Városlista
2021. január 27, szerda - Angelika

Hírek

2021. Január 14. 10:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Veszprém Megyei Főügyészség

Eltörte élettársa gyűrűsujját

Eltörte élettársa gyűrűsujját

Súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség egy 51 éves helybeli férfival szemben, aki élettársával folytatott vitájuk során eltörte a nő gyűrűsujját.

A vádlott 2019 márciusában egy ismerősével otthon italozott, amely azonban a késő esti órákban a két férfi hangoskodása miatt már zavarni kezdte a sértettet. A nő ezt szóvá is tette, és megkérte az ismerős férfit, hogy távozzon a lakásból. A vádlott a sértett közbeavatkozását rossz néven vette, és számon kérte miatta a nőt, ami szóváltássá fajult közöttük. A férfi a vita során megragadta élettársának jobb kézfejét, azt hátracsavarta, majd az asszonyt többször megütötte a hátán és az ágyra lökte. A férfi a sértett kezének kicsavarásakor eltörte a nő gyűrűsujját, mellyel nyolc napon túl gyógyuló sérülést okozott. Az ügyészség vádiratában tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalára, és abban pénzbüntetés kiszabására tett indítványt az elkövetővel szemben.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 27. 10:47, szerda | Helyi

Megkezdték a pápai idősotthonok lakóinak a beoltását

A mai napon megkezdték az Egyesített Szociális Intézmény három telephelyén a koronavírus vakcina beadását.

2021. Január 27. 10:46, szerda | Helyi

Több tonna szalámit ajánlott fel a Pápai Hús a rászorulók számára

5 tonna turista szalámit adományozott a gyár a Katolikus Karitásznak. A humanitárius szervezet rászuruló családok számára juttatja el az élelmiszert, szerte a megyében.

2021. Január 26. 20:37, kedd | Helyi

Kényszergyógykezelés elrendelését indítványozta az ügyészség a nyílt utcán késsel támadó férfival szemben

Jelenleg az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben kezelik a vádlottat, aki kis híján a másvilágra küldött egy járókelőt két éve.

2021. Január 26. 11:50, kedd | Helyi

Erdészekkel és vadászokkal közös akciót tartottak a rendőrök a Bakonyban

A Pápai Rendőrkapitányság körzeti megbízottjai ajkai rendőrökkel, valamint erdészekkel és vadászokkal együtt ellenőriztek.