Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2015. November 12. 12:20, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Elsősorban pápai!

Elsősorban pápai!

Kerecsényi Zoltán a pápai lokálpatriotizmus erősítését tűzte ki zászlajára, városbarát egyletet hoznak létre.

A Demokratikus Koalíció helyi képviselője szerint az utóbbi időben sokan fordultak el a politikától, ezért mindennél fontosabbnak tartja a helyi identitástudat erősítését. -Elsősorban pápaiak vagyunk, s csak utána valamilyen politikai „platformhoz” tartozók. Ezt kell erősítenünk pápaiként. Arra hívok fel mindenkit, akiknek a szívük közepén Pápa van, még intenzívebben segítsék a jövőben Pápát - fogalmazott az önkormányzati képviselő.

Ennek érdekében„Elsősorban pápai” - Városbarát Egylet néven egy civil közösséget kívánnak létrehozni, melyhez a facebook-en létrehozott oldalon lehet csatlakozni. A DK-s Papp Ferenc irányította közösségi oldal célja, hogy pártfüggetlen formában, magukat elsősorban pápainak vallók érzelmeiben, emlékeiben megfoganó érdekességeket - fotók, emlékek, emlékezések, napjaink dolgai - mutasson be, a későbbi tervek között pedig ankétok, különböző akciók megszervezése is szerepel.

Kerecsényi Zoltán mai sajtótájékoztatóján apápai húsgyár körül kialakult helyzetről is szólt. Mint mondta, aggódva figyeli az eseményeket. Kiemelte, véleménye szerint a pápai hús ügye nemzeti ügy, éppen ezért bizakodó a pápaiság egy részét szorosan kifejező gyár jövőjével kapcsolatban. Az önkormányzati kéviselő kéri, ahogy a múltban is, most is pártszínezettől függetlenül a kormányzat és az önkormányzattegyen meg mindent a Pápai Hús, és a pápai dolgozók érdekében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 15:32, hétfő | Helyi

Megkezdték az idei kátyúzást Pápán

Számos úthiba van a városban, a mostani munkálatok során 500 négyzetméteren újul meg a burkolat.

2024. Április 22. 14:55, hétfő | Helyi

Orbán Viktor Nemesgörzsönyben indította el vidéki kampánykörútját

Országjárásra indult Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke; a kampánykörút első állomásaként hétfőn a Veszprém megyei Nemesgörzsönyben gazdákkal találkozott

2024. Április 22. 14:52, hétfő | Helyi

Kormánytisztviselőre támadt egy 20 éves nő

Hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 20 éves nővel szemben, aki tavaly nyáron a házuk udvarán helyszíni szemlét tartó kormánytisztviselőre támadt Pápán.

2024. Április 22. 14:00, hétfő | Helyi

A város több pontján szedték a szemetet

A Föld napja alkalmából ma a Pápai Médiacentrum felhívására szedték a város több pontján a szemetet, tegnap pedig a Közösen Pápáért Egyesület aktivistái gyűjtötték össze az eldobált hulladékot a belvárosban.