Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Június 16. 13:09, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), ITM Kommunikáció

Első helyezett lett a pápai diák az Innovációs és Technológiai Minisztérium novellapályázatán

Első helyezett lett a pápai diák az Innovációs és Technológiai Minisztérium novellapályázatán

Rácz Marcell Bálint, a Tarczy Lajos Általános Iskola diákja, Csoboka című novellájával lett első helyezett, a 14-17 év közötti korosztályban.

Videókonferencián ismertette a fenntarthatóság jegyében kiírt vers- és novellapályázat eredményét Boros Anita, az Innovációs és Technológiai Minisztérium építésgazdaságért, infrastrukturális környezetért és fenntarthatóságért felelős államtitkára pénteken.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium Építésgazdaságért, Infrastrukturális Környezetért és Fenntarthatóságért Felelős Államtitkársága a Fenntarthatóság Éve 2020 programsorozat keretében több, a fenntarthatóság, környezetünk védelme és az újrahasznosítás fontosságára felhívó és nevelő pályázatot hirdetett meg. A lezárult pályázatokat Boros Anita építésgazdaságért, infrastrukturális környezetért és fenntarthatóságért felelős államtitkár által felkért szakmai bírálóbizottságok értékelték.

A magyar költészet napja előtt is tisztelgő, „Vers- és novellaírás a fenntarthatóság jegyében” címmel meghirdetett pályázat országszerte megmozgatta a fiatal, amatőr és már publikáló költőket, írókat. A beérkezett műveket Demeter Szilárd, író, publicista, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója és Pál Dániel Levente, költő, prózaíró, műfordító értékelte.

A 14-17 éves korosztályban az I. helyezést Rácz Marcell Bálint Csoboka című novellájával, a II. helyezést Koncz Tamás Himnusz a Földért című versével, a III. helyezést Kántor Csenge Ventys legjobb könyvei című novellájával szerezte.

A 17-22 éves korosztályban az I. helyezést Kovács Panka Lábnyom című versével, a II. helyezést Dancsok Lilla A fejlődés országútján című novellájával, a III. helyezést Sternák Szintia Hátraarc! címmel szerzett novellájával nyerte el.

A 22-25 éves korosztályban az I. helyezést Doedens Miriam Mondjátok a gyermekeknek című novellájával, a II. helyezést Filep Dávid Az elveszett mag című versével, a III. helyezést Szalay András Köszi rózsa című versével érdemelte ki.

Boros Anita gratulált a pályaművekhez. A pályázatok díjazottjait a pályázatkezelő elektronikus úton értesítette, a pályázók az elismerő okleveleket és nyereményeiket postán kapják majd kézhez.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk

2024. Április 19. 13:31, péntek | Helyi

Baleset az új 83-ason Tétnél!

A középső szalagkorlátnak ütközött egy személyautó a 83-as főút Pápa felé vezető oldalán, Tét közelében.

2024. Április 19. 09:28, péntek | Helyi

Figyelem, elindult a rendőrség akciója az utakon!

Ma reggel 6 órától 24 órán keresztül az egész vármegyében kint lesznek a sebességmérők az utakon.