Városlista
2023. szeptember 29, péntek - Mihály

Hírek

2023. Január 04. 12:57, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Elrendelte a bíróság a Pápán balhézó ukránok letartóztatását

Elrendelte a bíróság a Pápán balhézó ukránok letartóztatását

A Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte a letartóztatását annak a három ukrán állampolgárnak, akikkel szemben életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt folyik eljárás.

A megalapozott gyanú szerint a három ukrán állampolgár gyanúsított, melyek közül kettő fiatalkorú, 2022. decemberben, éjszaka ittas állapotban egy pápai munkásszállón a szintén ott lakó ukrán állampolgár sértett szobájának kulcsra zárt ajtaját ököllel és vállal közösen betörték abból a célból, hogy a sértett vigye el őket gépkocsival szeszes italt vásárolni. A gyanúsítottak ezt követően a szobában lévő bútorokat közösen összetörték, amelynek következtében 50 000 forintot meghaladó értékű kárt okoztak - írja sajtóközleményében a Veszprémi Törvényszék.

A gyanúsítottak a szobában tartózkodó sértettet több alkalommal testszerte megütötték, ágyra lökték, melynek során a sértett 8 napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedett, azonban a bántalmazás intenzitása és módja alkalmas volt súlyosabb sérülések okozására.

Ezt követően három másik sértett lépett be a szobába, akiket a gyanúsítottak az összetört asztal, illetőleg szék lábaival több alkalommal közösen fejbeütöttek. A gyanúsítottak bántalmazása következtében a három sértett az elsődleges orvosi vélemény alapján 8 napon túl gyógyuló fejsérülést, koponyatörést szenvedett.

A bíróság a gyanúsítottak letartóztatását szökés és elrejtőzés veszélye, a bizonyítás veszélyeztetése és az újabb bűncselekmény elkövetésének veszélye miatt látta indokoltnak.

A végzés ellen a gyanúsítottak fellebbezéssel éltek, így a Veszprémi Törvényszék hoz majd végleges döntést az ügyben. A gyanúsítottak addig is letartóztatásban maradnak, mivel a fellebbezésnek a végrehajtásra nincs halasztó hatálya.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 29. 13:15, péntek | Helyi

Hajánál fogva rángatta be az autóba a nőt, majd hosszasan bántalmazta

A pápai rendőrök őrizetbe vették az agresszív férfit.

2023. Szeptember 29. 09:57, péntek | Helyi

Több ingatlanjától is megszabadulna az önkormányzat

Vannak értékesebb és kevésbé értékes vagyontárgyak is az eladásra kínált ingatlanok között.

2023. Szeptember 29. 09:08, péntek | Helyi

Nem fizette be a pénzbírságot, elfogatóparancsot adtak ki ellene

A pápai rendőrök előállították a 45 éves férfit.

2023. Szeptember 29. 06:00, péntek | Helyi

Annyira berúgott a zalai vasutas, hogy leállt miatta a vonatközlekedés

Vádat emeltek egy forgalmista ellen, aki az egyik zalai vasútállomáson tavaly karácsonykor annyira lerészegedett, majd elaludt, hogy leállt miatta a vasúti közlekedés - közölte a Zala Vármegyei Főügyészség szóvivője.