Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2014. December 11. 09:22, csütörtök | Helyi
Forrás: Veol.hu

Előzetesben az emberölés gyanúsítottja

Előzetesben az emberölés gyanúsítottja

Elrendelte a Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírája a szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélyére tekintettel az emberölés bűntettének
elkövetésével gyanúsított D.S. előzetes letartóztatását legfeljebb egy hónapra, 2015. január 2-ig.

A bíróság az ülést – a korábban többször is pszichiátriaifekvőbeteg ellátásban részesült gyanúsított állapotára tekintettel – nem a bíróság épületében, hanem a pszichiátriai osztály elkülönített helyiségében tartottameg - tájékoztatta a veol.hu-t a Veszprémi Törvényszék.
Közölték továbbá: a rendelkezésre álló orvosi dokumentáció és a kezelőorvos nyilatkozata alapján a bíróság megállapította, hogy az előzetesenletartóztatott pszichiátriai kezelése szükséges, de – igazságügyi szakértői vélemény hiányában az eljárás jelen szakaszában – ideigleneskényszergyógykezelésének elrendelésére nincs alap, ezért az előzetes letartóztatást az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben (IMEI) kellvégrehajtani.

A rendelkezésre álló bizonyítékok alapján a biztonsági őrként dolgozó M.L. sértett 2014. november 29 -én, telefonon bejelentette a rendőrségre, hogy azeltűntként körözött gyanúsított a sértett által őrzött döbröntei telephelyen tartózkodik. A gyanú szerint D.S. ezután egy vascsővel súlyos fejsérüléseketokozott a sértettnek, akinek életét a szakszerű orvosi beavatkozás ellenére sem tudták megmenteni, így a helyszínen elhunyt.

A nyomozóhatóság a gyanúsítottat emberölés bűntettével gyanúsítja, ugyanakkor a Veszprémi Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak miattindított nyomozást, mivel D.S. a kiérkező rendőrökre is rátámadt. A gyanúsítottat a rendőrök az elfogták, majd pszichiátriai osztályra szállították. A bíróságdöntését az ügyész tudomásul vette, a védő fellebbezést jelentett be, a gyanúsított a jogorvoslat tekintetében nem nyilatkozott, így a végzés nem jogerős.

Fotó: veol.hu

Címkék: döbrönte, emberölés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 09:32, hétfő | Helyi

Garázs égett Nagytevelen, rendőrök lőtték ki a gázpalackokat

Nagytevelen egy ingatlan melléképülete teljesen lángba borult május 5-én éjszaka.

2024. Május 05. 12:04, vasárnap | Helyi

Legyőzte a bajnokság favoritját a Perutz!

Hátrányból fordítva, egy sokáig emlékezetes találkozón 2-1 arányban legyőzte a címvédő, első helyen álló Úrkút együttesét a Perutz!

2024. Május 04. 13:25, szombat | Helyi

Elballagott a pápai ifjúság!

A pápai középiskolák idén érettségiző diáksága sétált végig a belvároson, hogy hódoljon a hagyománynak és így búcsúzzon el a pápai diákévektől és a várostól.

2024. Május 04. 09:21, szombat | Helyi

Harcászati gyakorlat miatt fokozott légi és közúti forgalomra kell számítani Pápa térségében

Többnemzeti harcászati gyakorlat zajlik a pápai légibázison.