Városlista
2021. május 7, péntek - Gizella

Hírek

2021. Április 20. 12:51, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Veszprém Megyei Főügyészség

Előre utaltak, nem kapták meg a megvásárolt tárgyakat

Előre utaltak, nem kapták meg a megvásárolt tárgyakat

Tizenkilenc rendbeli csalással vádolja a Pápai Járási Ügyészség azt a 25 éves, Jász-Nagykun-Szolnok megyei férfit, aki a 2019. július végétől szeptember elejéig tartó, közel másfél hónap alatt hamis hirdetések révén károsított meg az ország számos pontján élő sértettet.

Az elkövető, aki ellen további csalás miatt indult ügyekben az ország több nyomozó hatósága előtt van folyamatban büntetőeljárás, a vádirat szerint az egyik internetes portálon adott fel hirdetéseket, amelyekben játékkonzolokat, mobiltelefonokat, hangszórókat kínált eladásra. A vádlott a termékekkel azonban nem rendelkezett, kizárólag azt akarta elérni, hogy a potenciális vásárlókat tévedésbe ejtve, a pénzük megszerzésével rendszeres haszonra tegyen. A hirdetésekre jelentkező Veszprém, Borsod-Abaúj-Zemplén, Baranya, Fejér, Csongrád, Komárom-Esztergom, Bács-Kiskun, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Heves, Nógrád és Tolna megyei, valamint budapesti sértettek fejenként 7000-től 70 000 forintig terjedő összegeket utaltak át a vádlott bankszámlájára, illetve az egyik sértett a meghirdetett áruért egy 25 000 forintos játékkonzol megküldésével, valamint 27 000 forint átutalásával fizetett. A kívánt termékhez persze sem ő, sem a többi károsult nem jutott hozzá, miközben a vádlott jogtalanul mintegy 817 000 forint haszonra tett szert. Az ügyészség vádiratában börtönbüntetés kiszabására és a közügyek gyakorlásától történő eltiltásra tett indítványt a Pápai Járásbíróságnak azzal, hogy az egyik polgári jogi igénnyel nem élő sértett megkárosítása révén szerzett 20 000 forintra pedig rendeljen el vagyonelkobzást az elkövetővel szemben.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 06. 18:35, csütörtök | Helyi

Pápai és Pápa környéki dolgozókat szállított a Mersevátnál balesetet szenvedett autóbusz

A baleset másik résztvevője egy személyautó volt, amelyben ketten meghaltak, az autóbusz tizenöt utasából tizenketten sérültek meg.

2021. Május 06. 15:51, csütörtök | Helyi

Halálos baleset történt Celldömölk és Mersevát között

Egy autóbusz és egy személygépkocsi ütközött Celldömölk és Mersevát között.

2021. Május 06. 09:19, csütörtök | Helyi

Nemzetközi gyakorlat miatt megnövekedett hanghatásra kell számítani

Magyarországon tartott nemzetközi gyakorlat miatt megnövekedett hanghatásra és a megszokottnál nagyobb légiforgalomra kell számítani Pápa és Kenyeri térségében 2021. május 15-ig.

2021. Május 05. 13:56, szerda | Helyi

Talált igazolvánnyal váltott kedvezményes menetjegyet

Közokirat-hamisítás bűntettével vádolja a Pápai Járási Ügyészség azt a 62 éves asszonyt, aki más nevére szóló hatósági igazolvánnyal váltott magának kedvezményes jegyet, majd azt a vasúti jegyvizsgálónak is bemutatta.