Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. Május 13. 06:14, szombat | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápai Rk.

Előadás időseknek

Előadás időseknek

Idősek számára szervezett prevenciós délelőttöt a Pápai Járási Közbiztonsági Egyeztető Fórum szociális- és idősügyi munkacsoportja.

A Pápai járásban élő időseket 2017. május 10-én délelőtt a pápai Huszár Közösségi Házban fogadták a szervezők. A közel 80 szépkorúnak elsőként a Pápai Rendőrkapitányság munkatársai adtak át hasznos rendőrségi tanácsokat. Császárné Elek Veronika címzetes rendőr alezredes megelőzési előadó a 112-es segélyhívó telefonszám rendeltetésszerű használatára hívta fel a figyelmet, valamint a „bankkártyás” csalások megelőzési lehetőségeiről adott tájékoztatást. Dr. Varga Balázs rendőr alezredes közlekedésrendészeti osztályvezető a kerékpárosok irányjelzésének fontosságát, valamint a láthatósági mellény életmentő szerepét emelte ki, továbbá figyelmeztetett az ittas kerékpározás kiemelt baleseti kockázatára. A gyalogos közlekedés kapcsán kérte az időseket, hogy a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeknél is csak akkor lépjenek az úttestre, ha meggyőződtek annak veszélytelenségéről.

A pápai rendőrök után Illés István rendőr alezredes, a Nemzedékek Biztonságáért Közhasznú Alapítvány kuratóriumi tagja vette át a szót és a közlekedési kultúra napjához kapcsolódóan a nyugodt viselkedés és a közlekedésben résztvevők együttműködésének baleset-megelőző szerepére mutatott rá. Ezt követően megtörtént eseteken keresztül szemléltette az idősek sérelmére elkövetett leggyakoribb bűncselekmény jellemzőit és azok megelőzését szolgáló praktikákat is átadott. Figyelmeztetett arra, hogy idegennek az utcán soha ne váltsanak pénzt, ne vásároljanak házaló árusoktól és idegeneket ne engedjenek be az otthonukba. Végezetül humoros anekdotákkal és két Cseh Tamás dallal zárta az előadást, amely nagy sikert aratott az idősek körében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.