Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2022. Február 11. 09:37, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Ellopott egy osztrák rendszámot és felszerelte rendszám nélküli autójára, vádat emeltek ellene

Ellopott egy osztrák rendszámot és felszerelte rendszám nélküli autójára, vádat emeltek ellene

Egyedi azonosító jel meghamisításának bűntette miatt, a távollétében emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 26 éves férfival szemben, aki Ausztriában, egy osztrák járműről leszerelt rendszámtáblákat rakott a saját gépkocsijára, majd azzal Magyarországra jött.

A vádirat szerint a Pápa melletti faluból származó elkövető Ausztriában megvásárolt egy rendszám nélküli személygépkocsit, s annak érdekében, hogy azzal közlekedni tudjon, 2020 októberében Fellbachban, egy parkolóban álló gépkocsi rendszámtábláit leszerelte és azokat a saját gépkocsijára tette. A férfit azonban 2020. október 17-én késő éjszaka a Szentgotthárd közelében lévő Magyarlak településen a rendőrök megállították, melynek következtében kiderült, hogy nem a járműhöz tartozó hatósági jelzések vannak a gépkocsin. Az ügyészség az elkövetővel szemben a távollétében emelt vádat, mert az eljárás során a tartózkodási helyének a megváltozását nem jelentette be, egyéb elérhetőségét nem közölte, a felkutatása érdekében tett intézkedések, majd pedig tizenöt napon belül az ellene kibocsátott elfogatóparancs sem vezetett eredményre. Az ügyészség a vádiratában a férfival szemben pénzbüntetés kiszabását indítványozta az ügyben eljáró Pápai Járásbíróságnak.

A kép csak illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 09:32, péntek | Helyi

Grőber Attila: Több mint 20 millió forintba került a most felbontásra kerülő, tavaly megépített aszfalt a Kossuth utcán

Az ellenzéki polgármesterjelölt szerint tervezettebben és gondosabban kell egy várost fejleszteni.

2024. Május 03. 08:07, péntek | Helyi

Lezárja a MÁV az Acsádi úti vasúti átjárót

A lezárás idején sem gyalogosan, sem pedig közúti járművel nem lehet majd áthajtani a kereszteződésen.

2024. Május 02. 20:00, csütörtök | Helyi

Magyar Péter Pápán: Napról-napra többen vagyunk

Városunkba is ellátogatott Magyar Péter, a Talpra Magyarok közösségének vezetője, a TISZA párt alelnöke, aki mintegy ezer fős tömeg előtt tartott politikai nagygyűlést.