Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2013. Január 14. 09:13, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.), pápa-ma.hu, MTI

Ellepte a várost a hó!

Ellepte a várost a hó!

A szokatlan időjárási körülmények közepette nagyon lelassult a közlekedés. A Bakonyban több kamion is elakadt!

Vasárnap kora este az ország nyugati és középső részen havazás kezdődött, ami azóta is folyamatosan tart.A folyamatos hóesésben zajlik ugyan az utak takarítása, ám azok továbbra is téliesek.A szokatlan időjárási körülmények közepette nagyon lelassult a közlekedés. A Bakonyban több kamion is elakadt!

Mind a város, mind pedig a Magyar Közút Zrt. fenntartásába tartozó utak takarítását a tegnap délutáni, illetve hajnali órákban megkedzték a dolgozók - írja a papa-ma.hu. A Magyar Közút pápai üzemmérnöksége munkatársai az őrjáratos gépjárművekkel kezdték meg a síkosságmentesítést, majd hajnalban már az összes hóeke munkába állt. Jelenleg 15 géppel takarítják az utakat. Polgár Elemér, a pápai üzemmérnökség vezetője tájékoztatta a honlapot arról is, a folyamatos havazás miatt a hóeltakarítás hatékonysága egyelőre nem megfelelő, így az utak továbbra is téliesek. Az útviszonyok csupán a havazás elállta után javulnak majd.

Ugyanez a helyzet a város fennhatósága alá tartozó utakon. A Városgondokság munkatársai éjjel két óra óta az összes gépjárművel takarítják az utakat. Jelenleg 14 hóeltakarító jármű és 30 kézi erővel dolgozó munkatárs végzi folyamatosan a síkosságmentesítést.

Elakadt kamionok akadályozzák a forgalmat Veszprém megye több pontján - tájékoztatta a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője hétfőn az MTI-t.

Bakos György elmondta: Zalahaláp és Nyírád, Nemesgulács és Gyulakeszi, Sümeg és Tapolca, Litér és Berhida között, valamint Balatonfűzfőn a 92-es és a 9213-as utak kereszteződésében akadályozzák a forgalmat kamionok. Azok mentését a katasztrófavédelmi igazgatóság munkatársai végzik.
A mentés ideje alatt szakaszosan egy sávon útlezárások lehetnek - tette hozzá.

Tájékoztatása szerint a reggeli órákban Veszprém belterületén, valamint Bándnál a 8-as főúton szabadítottak ki kamiont a tűzoltók a hó fogságából.

Címkék: havazás

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

Megnyílt a IV. Pápai Nemzetközi Történelmi Filmfesztivál

Negyedik alkalommal rendezik meg Pápán a seregszemlét, amely az első két évben nem működhetett szokványos módon a Covid járvány miatt, tavaly óta azonban számos művész személyesen vesz részt a találkozón.