Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. Június 18. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Elköltözhet Battonyáról az SOS Gyermekfalu

Elköltözhet Battonyáról az SOS Gyermekfalu

Orosházára költözhet jövőre a battonyai SOS Gyermekfalu – erősítette meg a már egy éve felröppent híreket Gosztonyi Gábor ügyvezető igazgató a beol.hu -nak. A mintegy 70 gyerek nevelő szüleikkel költözik majd a szintén békés megyei városba.

Az SOS Gyermekfalu a kelet-európai országok közül Magyarországon, azon belül Battonyán nyitotta meg elsőként kapuit 1983-ban azzal a céllal, hogy segítse az otthonukat, családjukat vesztett gyermekeket. Gosztonyi Gábor a lapnak úgy nyilatkozott, a battonyai létesítmények majd 30 évesek, állapotuk a mai kor kívánalmainak nem mindenben felel meg. Korszerűsítésre volna szükség, aminek költségei nagyon magasak. Egy korábbi interjúban az ügyvezető felhívta a figyelmet: „Ez a város jelenleg nem vonzó a leendő hivatásos nevelőszülők számára. Márpedig a mai SOS-anyák hamarosan nyugdíjba mennek, helyükre keressük az újakat, akiknek nem perspektíva Battonya. Helyben nem találunk megfelelő képzettségű munkaerőt sem.” Az Alapítvány vezetője elmondta, már egyeztettek a közeli Orosházával, a falu elrendezéséről, formájáról és finanszírozásáról azonban még nincsenek információk.

Hangsúlyozta, a költözés megtervezésének folyamatában az érintettek is részt vettek, vesznek, a gyermekeknek és a nevelőszülőknek elég ideje van a felkészülésre. A faluban lakó gyermekeket pedig nem fogják lakásotthonokban elhelyezni, mindegyikük a nevelőcsaládjukkal együtt költözik.

Gosztonyi megnyugtatta a battonyaiakat, az SOS-Gyermekfalvak Magyarországi Alapítványa nem szeretné az épületeit eltékozolni és az ingatlan eladása során olyan megoldásra törekszik majd, amely megnyugtató mindkét fél, azaz Battonya városa és az alapítvány számára is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.