Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Október 30. 07:00, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Elkészült az új piaccsarnok

Elkészült az új piaccsarnok

Határidőre végeztek az új pápai piaccsarnok építésével. A csaknem 1000 négyzetméteres árusítócsarnok összesen 733 millió forintból készült el.

Dr. Áldozó Tamás polgármester örömét fejezte ki a kivitelezés befejezése kapcsán. Az elvégzett munkálatokkal kapcsolatban is elismerően szólt, mondván, hogy a hosszadalmas előkészítő munkálatok után rövid idő állt rendelkezésre a kivitelezésre, de határidőre elkészült a beruházás.

A városvezetőtől megtudtuk, a 12 üzlethelyiség közül 7-nek már van gazdája. – A bérlőknek most módjuk van arra, hogy a saját igényeiknek megfelelően alakítsák ki ezeket a helyiségeket. Úgy látjuk, hogy ezek az átalakítások és a szükséges hatósági engedélyeknek a megszerzése 6-8 hetet vehet igénybe, tehát legkésőbb január elejére a piac teljes egészében fog tudni működni – mondta el Áldozó Tamás.

Az új piac működési rendjét a Városgondnokság készíti el, a cél az, hogy a csarnok minden napon nyitva tartson és hogy az árusok között minél több kistermelő legyen jelen, akik akár térítési díj nélkül árusíthatnak majd. Az üzletek a csarnok irányából és kívülről is megközelíthetők, így azok a piac nyitva tartási idején kívül is működtethetők, a Szabadság út felőli széles sétányon pedig kiülő teraszok is kialakíthatók lesznek.

A Fő téri piac sorsa egyelőre nem dőlt el. A városvezető ezzel kapcsolatban elmondta, a megvásárolt piaci kocsikat fogják tudni hasznosítani ezután is, például rendezvényeken, a ruhás piac elhelyezése azonban továbbra is kérdéses. Az új piaccsarnok területén és környékén ugyanis sokkal kevesebb hely áll rendelkezésre, mint a Fő téren. – A Városgondnokság vezetőjétől azt kértem, hogy készítsen alternatívát arra nézve, hogy a ruhás piac marad a Fő téren, illetve vizsgálják meg azt is, hogy mennyien férnek el az új piacnál. Abban az esetben, ha mégis a piac területén történő árusítás mellett születik döntés, akkor a kereskedőknek tudomásul kell majd venni, hogy egy kisebb helyre pályázat útján lehet majd csak bekerülni – hangsúlyozta Áldozó Tamás hozzátéve, a képviselőtestület fog dönteni az ügyben.

A Pápai Városfejlesztő Kft. a beruházás projektmenedzsmenti feladatait és műszaki ellenőrzését végezte. Rádi Róbert, a társaság ügyvezetője elmondta, folyamatosan figyelemmel kísérték a munkálatok előrehaladását és mindent a szabályok szerintinek és a tervekkel megegyezőnek találtak.

Ifj. Nagy Szabolcs projektmenedzser elmondta, az árusítócsarnok 923 négyzetméteres, amelyben 7 sorban, összesen 88 darab árusító asztalt helyeztek el, 176 méter hosszúságban. Az épületben 12 üzlethelyiséget alakítottak ki, összesen 540 négyzetméteren. Az új vásárcsarnok különlegessége az azt szegélyező úgynevezett zöldfal, amely megépítéséhez 50 tonna tűzihorganyzott acélt használtak fel. A 750 darab elültetett borostyán megfelelő vízellátását automatikus öntözőrendszer biztosítja. A szakember azt mondta, ennek a falnak a megépítése és a vásárcsarnok tetőszerkezetének kialakítása jelentették a legnagyobb kihívást a kivitelezőnek az építkezés során, amely egyébként a tervezettnek megfelelő ütemben haladt és határidőre elkészült.

A költségekhez 500 millió forint uniós támogatást nyert el a város, a fennmaradó 233 millió forintot az önkormányzat saját forrásból finanszírozta.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.