Városlista
2024. április 13, szombat - Ida

Hírek

2017. Szeptember 13. 20:54, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Elkészült az új járda a Széchenyi utcán

Elkészült az új járda a Széchenyi utcán

Szép és igényes munkát végzett a Pápai Városfejlesztő Társaság első belvárosi járdafelújítása során. Jövőre az út másik oldala is sorra kerül.

- A korábbi elhasznált, rossz minőségű aszfaltburkolatot felszedtük, kicseréltük a magasított szegélyt és a korábbi keskeny füves csíkot is eltüntettük. Így egy egységes járdaburkolatot hoztunk létre a Gyurátz utcától egészen a Március 15. térig, 167 méter hosszan - tudtuk meg a kivitelezést végző társaság ügyvezetőjétől. Az új térköves burkolat 370 négyzetméteren épült meg, 70 négyzetméter zöld területet hoznak létre, 145 négyzetméteren pedig a járdaszegély mellett kicserélték az úttest aszfaltburkolatát is - mondta el Rádi Róbert.

Ilyen volt...

Áldozó Tamás polgármester elmondta, a Széchenyi utca járdái intézményi környezetben, nagy forgalmat bonyolítanak le nap mint nap, de a belváros más, hasonlóan forgalmas szakaszai is megújításra várnak. Éppen ezért azt tervezik, hogy a következő években folytatják a gyalogutak újjáépítését a központban. Az átadás kapcsán tartott sajtótájékoztatón elhangzott, az evangélikus gyülekezettel közösen, ősszel fákat fognak ültetni a templom bejáratánál kialakított zöld területen. A jövő évben pedig a Széchenyi utca másik oldalán, valamint a Zimmermann utcán újítják meg a járdát, előbbi esetében a légkábelek föld alá való áthelyezését is tervezik.

A Pápai Városfejlesztő Társaság feladata, hogy a teljes szezont munkával töltse. A cég munkatársai a Széchenyi utcából a Kolozsvári utcába "költöznek", majd pedig a Telekibe. A Kolozsvári utcában a Kisligettől a Harmadik utcáig terjedő 75 folyóméteren újul meg a meglehetősen rossz állapotú burkolat. A korábbi járdaépítésekhez hasonlóan ebben az esetben is, a tartósság érdekében nemcsak a burkolatot cserélik ki a szakemberek, hanem a járda alapját is újjáépítik. A Kolozsvári utcában előreláthatón három-négy héten át dolgoznak majd - tudtuk meg Rádi Róberttől.

Császár Endre, a térség önkormányzati képviselője örömtelinek tartja, hogy az utca rossz minőségű járdája is sorra kerül a járdafelújítási programban. Mint mondta, forgalmas szakaszról van szó, a Munkácsy iskola felé sokan járnak erre. A képviselő arra kéri a gyalogosokat és az autósokat, hogy a felújítás idején nagyobb körültekintéssel közlekedjenek, hiszen az utca másik oldalán nincs járda, ezért a gyalogosok a munkálatok idején az úttestre kényszerülnek.

Áldozó Tamás a helyszínen elmondta, a Tókert Pápa területének közel egyharmadát teszi ki. E mellett a városrész járdahálózata meglehetősen rossz állapotú, éppen ezért kap kiemelt szerepet a terület a járdafelújítási programban. A közeljövőben tervezik a Tókert közlekedési rendjének a megváltoztatását is, ezért is fontos a városrész főutcáin a megfelelő minőségi járdaburkolat. A polgármester hozzátette, ebben az évben az önkormányzat saját cégén kívül nem bízott meg más társaságokat. Ugyanakkor a Jókai utca rekonstrukciójával együtt, költségben és folyóméterben is a korábbi évekhez mérhető mennyiségű járdafelújítás lesz idén. A Teleki és a Jókai utcán túl a TOP-os projektek kiegészítése képen, saját forrásból kívánják rendezni a megújuló Huszár lakótelepi orvosi rendelő és a volt Vérellátó épületének környezetét is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 12. 17:09, péntek | Helyi

»Politikai kultúraváltásra van szükség Pápán« - Bemutatta csapatát Grőber Attila

A Közösen Pápáért Egyesület, az Élhető és Gyarapodó Városért Egyesület, illetve az ellenzéki pártok támogatásával induló jelöltek legfontosabb célkitűzése, hogy megváltoztassák a helyi politikai kultúrát.

2024. Április 12. 13:48, péntek | Helyi

A kínai üzletek számíthatnak NAV ellenőrzésre Pápán

2024. Április 11. 08:01, csütörtök | Helyi

Lovas rendőrök is bemutatkoztak a Pápai Rendőrkapitányság nyílt napján - Videó

Elsősorban a pályaválasztás előtt álló fiatalokat várták az egyenruhások, hogy a rendőri hivatás szépségeit mutassák be nekik.

2024. Április 10. 13:20, szerda | Helyi

Hetvenhárom lakástűz volt az első negyedévben a vármegyében

2024 első negyedévében országosan összesen 1939 alkalommal riasztották égő lakóépülethez a tűzoltókat. Veszprém vármegyében 73 alkalommal történt tűzeset otthon jellegű létesítményben.