Városlista
2023. május 29, hétfő - Magdolna

Hírek

2017. Szeptember 13. 20:54, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Elkészült az új járda a Széchenyi utcán

Elkészült az új járda a Széchenyi utcán

Szép és igényes munkát végzett a Pápai Városfejlesztő Társaság első belvárosi járdafelújítása során. Jövőre az út másik oldala is sorra kerül.

- A korábbi elhasznált, rossz minőségű aszfaltburkolatot felszedtük, kicseréltük a magasított szegélyt és a korábbi keskeny füves csíkot is eltüntettük. Így egy egységes járdaburkolatot hoztunk létre a Gyurátz utcától egészen a Március 15. térig, 167 méter hosszan - tudtuk meg a kivitelezést végző társaság ügyvezetőjétől. Az új térköves burkolat 370 négyzetméteren épült meg, 70 négyzetméter zöld területet hoznak létre, 145 négyzetméteren pedig a járdaszegély mellett kicserélték az úttest aszfaltburkolatát is - mondta el Rádi Róbert.

Ilyen volt...

Áldozó Tamás polgármester elmondta, a Széchenyi utca járdái intézményi környezetben, nagy forgalmat bonyolítanak le nap mint nap, de a belváros más, hasonlóan forgalmas szakaszai is megújításra várnak. Éppen ezért azt tervezik, hogy a következő években folytatják a gyalogutak újjáépítését a központban. Az átadás kapcsán tartott sajtótájékoztatón elhangzott, az evangélikus gyülekezettel közösen, ősszel fákat fognak ültetni a templom bejáratánál kialakított zöld területen. A jövő évben pedig a Széchenyi utca másik oldalán, valamint a Zimmermann utcán újítják meg a járdát, előbbi esetében a légkábelek föld alá való áthelyezését is tervezik.

A Pápai Városfejlesztő Társaság feladata, hogy a teljes szezont munkával töltse. A cég munkatársai a Széchenyi utcából a Kolozsvári utcába "költöznek", majd pedig a Telekibe. A Kolozsvári utcában a Kisligettől a Harmadik utcáig terjedő 75 folyóméteren újul meg a meglehetősen rossz állapotú burkolat. A korábbi járdaépítésekhez hasonlóan ebben az esetben is, a tartósság érdekében nemcsak a burkolatot cserélik ki a szakemberek, hanem a járda alapját is újjáépítik. A Kolozsvári utcában előreláthatón három-négy héten át dolgoznak majd - tudtuk meg Rádi Róberttől.

Császár Endre, a térség önkormányzati képviselője örömtelinek tartja, hogy az utca rossz minőségű járdája is sorra kerül a járdafelújítási programban. Mint mondta, forgalmas szakaszról van szó, a Munkácsy iskola felé sokan járnak erre. A képviselő arra kéri a gyalogosokat és az autósokat, hogy a felújítás idején nagyobb körültekintéssel közlekedjenek, hiszen az utca másik oldalán nincs járda, ezért a gyalogosok a munkálatok idején az úttestre kényszerülnek.

Áldozó Tamás a helyszínen elmondta, a Tókert Pápa területének közel egyharmadát teszi ki. E mellett a városrész járdahálózata meglehetősen rossz állapotú, éppen ezért kap kiemelt szerepet a terület a járdafelújítási programban. A közeljövőben tervezik a Tókert közlekedési rendjének a megváltoztatását is, ezért is fontos a városrész főutcáin a megfelelő minőségi járdaburkolat. A polgármester hozzátette, ebben az évben az önkormányzat saját cégén kívül nem bízott meg más társaságokat. Ugyanakkor a Jókai utca rekonstrukciójával együtt, költségben és folyóméterben is a korábbi évekhez mérhető mennyiségű járdafelújítás lesz idén. A Teleki és a Jókai utcán túl a TOP-os projektek kiegészítése képen, saját forrásból kívánják rendezni a megújuló Huszár lakótelepi orvosi rendelő és a volt Vérellátó épületének környezetét is.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Május 29. 09:55, hétfő | Helyi

4 óra alatt 9 ittas sofőr Pápán

A Pápai Rendőrkapitányság tegnap délelőtti közlekedési akciója során 4 óra alatt 9 ittas járművezetőt szűrtek ki az egyenruhások a forgalomból.

2023. Május 28. 12:17, vasárnap | Helyi

Eldőlt: Ezüstérmes a Perutz!

Sümegen győzött 4:2 arányban a Pápa, amely így a Veszprém vármegyei első osztály második helyén végzett.

2023. Május 28. 11:22, vasárnap | Helyi

Egy napra ma minden gyermek tűzoltó lehet

Gyermeknap alkalmából kedveskedtek a családoknak a lánglovagok, akik május 28-án betekintést engedtek a laktanya életébe.

2023. Május 27. 21:38, szombat | Helyi

A háborúellenes Bajcsy-Zsilinszky Endre emlékezete