Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. Szeptember 13. 20:54, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Elkészült az új járda a Széchenyi utcán

Elkészült az új járda a Széchenyi utcán

Szép és igényes munkát végzett a Pápai Városfejlesztő Társaság első belvárosi járdafelújítása során. Jövőre az út másik oldala is sorra kerül.

- A korábbi elhasznált, rossz minőségű aszfaltburkolatot felszedtük, kicseréltük a magasított szegélyt és a korábbi keskeny füves csíkot is eltüntettük. Így egy egységes járdaburkolatot hoztunk létre a Gyurátz utcától egészen a Március 15. térig, 167 méter hosszan - tudtuk meg a kivitelezést végző társaság ügyvezetőjétől. Az új térköves burkolat 370 négyzetméteren épült meg, 70 négyzetméter zöld területet hoznak létre, 145 négyzetméteren pedig a járdaszegély mellett kicserélték az úttest aszfaltburkolatát is - mondta el Rádi Róbert.

Ilyen volt...

Áldozó Tamás polgármester elmondta, a Széchenyi utca járdái intézményi környezetben, nagy forgalmat bonyolítanak le nap mint nap, de a belváros más, hasonlóan forgalmas szakaszai is megújításra várnak. Éppen ezért azt tervezik, hogy a következő években folytatják a gyalogutak újjáépítését a központban. Az átadás kapcsán tartott sajtótájékoztatón elhangzott, az evangélikus gyülekezettel közösen, ősszel fákat fognak ültetni a templom bejáratánál kialakított zöld területen. A jövő évben pedig a Széchenyi utca másik oldalán, valamint a Zimmermann utcán újítják meg a járdát, előbbi esetében a légkábelek föld alá való áthelyezését is tervezik.

A Pápai Városfejlesztő Társaság feladata, hogy a teljes szezont munkával töltse. A cég munkatársai a Széchenyi utcából a Kolozsvári utcába "költöznek", majd pedig a Telekibe. A Kolozsvári utcában a Kisligettől a Harmadik utcáig terjedő 75 folyóméteren újul meg a meglehetősen rossz állapotú burkolat. A korábbi járdaépítésekhez hasonlóan ebben az esetben is, a tartósság érdekében nemcsak a burkolatot cserélik ki a szakemberek, hanem a járda alapját is újjáépítik. A Kolozsvári utcában előreláthatón három-négy héten át dolgoznak majd - tudtuk meg Rádi Róberttől.

Császár Endre, a térség önkormányzati képviselője örömtelinek tartja, hogy az utca rossz minőségű járdája is sorra kerül a járdafelújítási programban. Mint mondta, forgalmas szakaszról van szó, a Munkácsy iskola felé sokan járnak erre. A képviselő arra kéri a gyalogosokat és az autósokat, hogy a felújítás idején nagyobb körültekintéssel közlekedjenek, hiszen az utca másik oldalán nincs járda, ezért a gyalogosok a munkálatok idején az úttestre kényszerülnek.

Áldozó Tamás a helyszínen elmondta, a Tókert Pápa területének közel egyharmadát teszi ki. E mellett a városrész járdahálózata meglehetősen rossz állapotú, éppen ezért kap kiemelt szerepet a terület a járdafelújítási programban. A közeljövőben tervezik a Tókert közlekedési rendjének a megváltoztatását is, ezért is fontos a városrész főutcáin a megfelelő minőségi járdaburkolat. A polgármester hozzátette, ebben az évben az önkormányzat saját cégén kívül nem bízott meg más társaságokat. Ugyanakkor a Jókai utca rekonstrukciójával együtt, költségben és folyóméterben is a korábbi évekhez mérhető mennyiségű járdafelújítás lesz idén. A Teleki és a Jókai utcán túl a TOP-os projektek kiegészítése képen, saját forrásból kívánják rendezni a megújuló Huszár lakótelepi orvosi rendelő és a volt Vérellátó épületének környezetét is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:48, szerda | Helyi

Megvan a Játékfesztivál első fellépője!

Többszörös visszatérő zenekar lép fel pénteken.

2024. Április 17. 13:41, szerda | Helyi

Pápai Történetek - Krahulcsán János volt a vendég

Közösen Pápáért Egyesület által szervezett programsorozat első alkalmán a pápai erdészet nyugalmazott igazgatója volt a meghívott vendég, aki szenvedélyes túrázó, 70 évesen járta először végig az El Camino-t.

2024. Április 16. 16:18, kedd | Helyi

Az E.On segítségével biztonságosan építhet fészket a gólyapár a Közgáznál

A Pápán Hallottam csoportban kezdődött egy felhívással a történet, az áramszolgáltató gyorsan reagált.

2024. Április 16. 12:50, kedd | Helyi

Ismét Pápára jönnek a legjobb történelmi filmek a nagyvilágból!

Április 25-28 között ismét megrendezzük Pápán a Nemzetközi Történelmi Film Fesztivált, ez már a negyedik évad.