Városlista
2019. december 6, péntek - Miklós

Hírek

2017. Szeptember 13. 20:54, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Elkészült az új járda a Széchenyi utcán

Elkészült az új járda a Széchenyi utcán

Szép és igényes munkát végzett a Pápai Városfejlesztő Társaság első belvárosi járdafelújítása során. Jövőre az út másik oldala is sorra kerül.

- A korábbi elhasznált, rossz minőségű aszfaltburkolatot felszedtük, kicseréltük a magasított szegélyt és a korábbi keskeny füves csíkot is eltüntettük. Így egy egységes járdaburkolatot hoztunk létre a Gyurátz utcától egészen a Március 15. térig, 167 méter hosszan - tudtuk meg a kivitelezést végző társaság ügyvezetőjétől. Az új térköves burkolat 370 négyzetméteren épült meg, 70 négyzetméter zöld területet hoznak létre, 145 négyzetméteren pedig a járdaszegély mellett kicserélték az úttest aszfaltburkolatát is - mondta el Rádi Róbert.

Ilyen volt...

Áldozó Tamás polgármester elmondta, a Széchenyi utca járdái intézményi környezetben, nagy forgalmat bonyolítanak le nap mint nap, de a belváros más, hasonlóan forgalmas szakaszai is megújításra várnak. Éppen ezért azt tervezik, hogy a következő években folytatják a gyalogutak újjáépítését a központban. Az átadás kapcsán tartott sajtótájékoztatón elhangzott, az evangélikus gyülekezettel közösen, ősszel fákat fognak ültetni a templom bejáratánál kialakított zöld területen. A jövő évben pedig a Széchenyi utca másik oldalán, valamint a Zimmermann utcán újítják meg a járdát, előbbi esetében a légkábelek föld alá való áthelyezését is tervezik.

A Pápai Városfejlesztő Társaság feladata, hogy a teljes szezont munkával töltse. A cég munkatársai a Széchenyi utcából a Kolozsvári utcába "költöznek", majd pedig a Telekibe. A Kolozsvári utcában a Kisligettől a Harmadik utcáig terjedő 75 folyóméteren újul meg a meglehetősen rossz állapotú burkolat. A korábbi járdaépítésekhez hasonlóan ebben az esetben is, a tartósság érdekében nemcsak a burkolatot cserélik ki a szakemberek, hanem a járda alapját is újjáépítik. A Kolozsvári utcában előreláthatón három-négy héten át dolgoznak majd - tudtuk meg Rádi Róberttől.

Császár Endre, a térség önkormányzati képviselője örömtelinek tartja, hogy az utca rossz minőségű járdája is sorra kerül a járdafelújítási programban. Mint mondta, forgalmas szakaszról van szó, a Munkácsy iskola felé sokan járnak erre. A képviselő arra kéri a gyalogosokat és az autósokat, hogy a felújítás idején nagyobb körültekintéssel közlekedjenek, hiszen az utca másik oldalán nincs járda, ezért a gyalogosok a munkálatok idején az úttestre kényszerülnek.

Áldozó Tamás a helyszínen elmondta, a Tókert Pápa területének közel egyharmadát teszi ki. E mellett a városrész járdahálózata meglehetősen rossz állapotú, éppen ezért kap kiemelt szerepet a terület a járdafelújítási programban. A közeljövőben tervezik a Tókert közlekedési rendjének a megváltoztatását is, ezért is fontos a városrész főutcáin a megfelelő minőségi járdaburkolat. A polgármester hozzátette, ebben az évben az önkormányzat saját cégén kívül nem bízott meg más társaságokat. Ugyanakkor a Jókai utca rekonstrukciójával együtt, költségben és folyóméterben is a korábbi évekhez mérhető mennyiségű járdafelújítás lesz idén. A Teleki és a Jókai utcán túl a TOP-os projektek kiegészítése képen, saját forrásból kívánják rendezni a megújuló Huszár lakótelepi orvosi rendelő és a volt Vérellátó épületének környezetét is.

Ezek érdekelhetnek még

2019. December 06. 09:36, péntek | Helyi

Ittasan ütközött egy ház falának, egy fának és egy másik autónak a pápai sofőr

A 27 éves pápai sofőrt otthonában igazoltatták a rendőrök.

2019. December 05. 21:02, csütörtök | Helyi

Dr. Kissné Vadicsku Patrícia kapta az idei Vilma-díjat

Vilma napon, december 5-én hivatásukban és a családi életükben kiemelkedően helytálló nőket köszöntenek évről-évre.

2019. December 05. 09:09, csütörtök | Helyi

Láthatóság életet menthet!

Rövid időn belül egy kerékpáros és egy gyalogos halt meg közlekedési balesetben, Veszprém megyében. Mindkét baleset sötétben történt, és egyik áldozat sem volt jól látható.

2019. December 04. 15:29, szerda | Helyi

Elkészült a kerékpárút a Győri úton

A 3,5 méter széles, 425 méter hosszú gyalog-kerékpárút a Fenntartható közlekedésfejlesztés Pápán című projekt keretében készült el.